Politică

Bogdan Huțucă: PSD a făcut un buget de carton. Și cei mai fanatici pesediști știu că nu vor putea niciodată să îl excecute

Deputatul PNL Bogdan Hutuca

Liderul liberalilor constănțeni, deputatul PNL Bogdan Huțucă acuză alianța PSD-ALDE de faptul că bugetul este mincinos, bazat pe cifre nerealiste și pe o creștere economică fantezistă și nerealizabilă.

Scris de 
 pe data 
8 martie, 2019

Curtea Constituțională a României a declarat Legea plafoanelor ca fiind neconstituțională, în timp ce sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe Legea bugetului a fost respinsă. PSD a sărit în sus, sărbătorind jumătatea de victorie ca pe un triumf personal al lui Dragnea asupra țării. În realitate însă, Legea bugetului de stat nu poate rămâne neschimbată, atâta timp cât Legea plafoanelor trebuie modificată și adusă în limitele Constituției. Practic, bugetul țării se construiește pe această lege, care, printre altele, reglementează clar limitele și modalitatea în care pot jongla cifrele privind cheltuielile și încasările statului“, explică Bogdan Huțucă.

Liberalul constănțean, care este de profesie finanțist, spune că toate cheltuielile preconizate de Guvern în Legea bugetului este obligatoriu să se încadreze în limita de 337.207 mil. lei prevăzută în Legea plafoanelor, dar care a fost declarată neconstituțională. De asemenea, veniturile minus cheltuielile din legea bugetului trebuie să se încadreze in ținta de deficit de 2,97% din PIB stabilită tot în Legea plafoanelor.

Tocmai din aceste considerente, propaganda pesedistă că Legea bugetului va rămâne neschimbată doar pentru a intra într-un joc de forță cu președintele Iohannis nu are susținere în realitate, atâta timp cât Legea plafoanelor se schimbă. Nu poate exista o lege a bugetului fără a fi promulgată legea plafoanelor“, declară liberalul.

Este evident faptul că PSD și ALDE au construit un buget mincinos, bazat pe cifre nerealiste, pe o creștere economică fantezistă și nerealizabilă. Au făcut un buget de carton, pe care chiar și cei mai fanatici pesediști știu că nu vor putea niciodată să îl excecute. De aici și întârzierea de 3 luni cu care el a fost adus în Parlament, tocmai pentru că banii prevăzuți pentru investiții nu există în realitate și nu ar fi putut fi angajate lucrări.

Retrimitera Bugetului în Parlament de către președintele Iohannis, coroborat cu decizia CCR privind Legea plafoanelor, ar trebui să trezeacă coaliția de guvernare din aceste spasme fanteziste și să redeschidă calea țării spre o dezvoltare reală. Este o șansă pentru coaliția de guvernare de a-și asuma responsabilitatea și de a prognoza un buget care să țină cont de realitate.

PSD și ALDE trebuie să înceteze această manipulare ordinară și să deschidă ochii la nevoile reale ale românilor, care vor spitale, școli și autostrăzi și nu doar promisiuni bombastice, umflate cu pompa doar pentru a da bine pe hârtie“, afirmă Huțucă.

 

Actualitate