Adevăratele efecte ale politicii PSD-ALDE încep să se arate, aducând cu ele inflație la un nivel record pentru ultimii 5 ani, salarii mai mici, creșteri de prețuri la toată gama de servicii și produse, dobânzi bancare mai mari.

Insitutul Național de Statistică a anunțat astăzi că rata anuală a inflaţiei a urcat în februarie 2018 la 4,7%, de la 4,3% în ianuarie 2018, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,74% şi a celor nealimentare cu 6,27% comparativ cu luna februarie 2017.Inflația a ajuns astfel la nivelul record al ultimilor 5 ani.

Pe de altă parte, preţul serviciilor a crescut cu 2,92% faţă de luna februarie 2017. Faţă de luna ianuarie 2018, preţurile au urcat cu 0,30%, în februarie 2018, în condiţiile în care mărfurile alimentare au fost mai scumpe cu 0,61%, cele nealimentare cu 0,13%, iar serviciile cu 0,18%“, a scris Bogdan Huțucă pe pagina sa de Faceobok.

Deputatul PNL mai subliniază faptul că, potrivit INS, a fost înregistrată și o creștere semnificativă a prețurilor în raport cu o scădere a salariilor.

Faţă de luna decembrie 2017, preţurile au urcat cu 1,08%, în februarie 2018, în condiţiile în care mărfurile alimentare au fost mai scumpe cu 1,25%, cele nealimentare cu 1,21%, iar serviciile cu 0,5%. Mai mult decât atât, salariile nete au scăzut cu 5,5% în ianuarie față de decembrie.

În aceste condiții, nu putem să nu ne întrebăm unde sunt creșterile salariale anunțate PSD, unde sunt toate promisiunile guvernării Dragnea-Tăriceanu?

INS nu minte, dar PSD da. Și o face cu entuziasm, încrâncenare, crezând că realitatea poate fi „înfrumusețată” cu demagogie și populism. PSD a mințit când a promis majorarea salariilor cu 25% în sectorul public și cu 17% în sectorul privat începând din ianuarie 2018.

Cifrele INS arată adevărata stare a României: inflație record, salarii mai mici, prețuri crescute la produse și servicii, ROBOR scăpat de sub control. Aceasta este direcția în care, prin guvernări marionetă, PSD și ALDE conduc România“, a mai adăugat deputatul PNL.

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.