Arhiepiscopia Tomisului a decis ca, în noaptea de 26/27 mai, să ofere credincioșilor Lumina Învierii ca în noaptea de Paști, motivând că, din cauza stării de urgență, oamenii nu au putut participa la slujba religioasă.

Arhiepiscopia susține că acest lucru este posibil deoarece pe data de 27 mai este Încheierea praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede același început ca în Noaptea Învierii.

Fără a da asigurări sau măcar a menționa dacă în timpul slujbei vor fi luate minime măsuri de protecție împotriva răspândirii infectării cu noul coronavirus, arhiepiscopul Tomisului a dat directive ca la slujbă să fie chemați credincioși la toate bisericile și mănăstirile din județul Constanța.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, a declarat pentru Mediafax că speră să se poată desfășura slujba fără să se încalce legislația din starea de alertă. Totodată, transmite că decizia aparține exclusiv Arhiepiscopiei Tomisului și punctează faptul că slujba Învierii a fost deja oficiată în toate bisericile din țară.

Decizia Permanenţei Arhiepiscopiei Tomisului comunicată astăzi este una luată în virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumată integral, dar exclusiv, de ierarh și de acest for bisericesc local.

Nutrim speranţa că hotărârile comunicate de Arhiepiscopia Tomisului vor putea fi împlinite cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

În acelaşi timp, reamintim că slujba Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română și că, în ciuda contextului extrem de aspru creat de pandemie, lumina sfântă a ajuns la foarte mulți dintre credincioşii ortodocși. Dumnezeu să sporească această lumină în sufletele noastre ale tuturor!“, a transmis BOR.

 

(Visited 1.838 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.