Actualitate Sănătate

Când ar putea începe vaccinarea copiilor sub 12 ani. „Flacoanele vor fi diferite“

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, luni seara, într-o emisiune la TVR că autoritățile se pregătesc pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Precizările vin în contextul în care, luni, reprezentanții Pfizer au anunțat că vaccinul este sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și generează un răspuns imun „robust”.

Scris de 
 pe data 
21 septembrie, 2021

„Vom recomanda cu tărie vaccinarea celor care sunt vulnerabili, și anume copiii din această grupă de vârstă, 5-12 ani, cu afecțiuni care îi predispun unui risc de a face o formă severă. Este nevoie de evaluare la nivelul Agenției Europene a Medicamentului, unde sunt experți independenți care evaluează toate datele cumulate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, luni seara, într-o emisiune la TVR.

Medicul militar a mai spus că la începutul lunii octombrie, va fi depusă toată documentația și datele acumulate la Agenția Europeană a Medicamentului.

„Ne așteptăm ca în luna noiembrie să avem o recomandare în acest sens. Flacoanele vor fi diferite, vor fi flacoane condiționate cu 10 doze, în loc de 6 doze cât sunt flacoanele de la compania Pfizer în momentul de față pentru adulți. Capacul va fi diferit așa încât să fie ușor de recunoscut, se va respecta același tip de procedură. Urmează să primim și flacoane destinate copiilor”, a mai spus șeful campaniei de vaccinare.

Precizările vin în contextul în care, luni, compania Pfizer şi compania germană BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID prezintă un răspuns al anticorpilor ”robust” la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. În urma concluziilor trase de specialiști, cele două companii vor înainta solicitarea de autorizare a vaccinului în acest interval de vârstă în SUA, Europa și oriunde va fi posibil.

Actualitate