Actualitate Administraţie

„Ce încearcă să facă Felicia Ovanesian este ILEGAL“. Reacţia USR la intenţia city managerului de a muta Administraţia Fondului Imobiliar în ograda Primăriei

Felicia Ovanesian
Editare foto: Constanta de Azi

Consilierii USR Constanţa au transmis un punct de vedere cu privire la intenţia primarului Vergil Chiţac şi a city manager-ului, Felicia Ovanesian, de a reorganiza Administraţia Fondului Imobiliar (AFI) Constanţa, pe care, printre altele, vor să o treacă sub administrarea Primăriei Constanţa.

Scris de 
 pe data 
3 februarie, 2023

Mihai Ochiuleţ, consilier USR, spune că Administraţia Fondului Imobiliar Constanţa, fosta RAEDPP, trebuie să rămână sub tutela Consiliului Local şi că mutarea societăţii sub administrarea Primăriei, ceea ce intenţionează Felicia Ovanesian, este un demers ilegal.

„Primăria Constanța încearcă o nouă reorganizare a AFI, adică fosta Regie Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP). Practic, city manager-ul Felicia Ovanesian vrea ca AFI să fie administrat de Primărie, însă această mutare este ILEGALĂ!

Justificarea reorganizării, pentru care insistă doamna Ovanesian, ar fi o mai bună gestionare a acestui serviciu public. Nu mai detaliez şi alte aspecte sau complicaţii ce ar putea să rezulte dintr-o asemenea mutare şi nu vreau să speculez. Important de reţinut este că demersul ar încălca legislaţia în vigoare.

De ce? În 2022, RAEDPP a fost transformat în societatea comercială AFI, Primăria Constanţa fiind nevoită să se conformeze legii din 2007 prin care se cerea reorganizarea regiilor autonome. La rândul său, AFI Constanța trebuie să respecte prevederile OG nr.71/2002 și să fie organizată sub Consiliul Local. Și înaintea reorganizarii din 2022, RAEDPP era deja sub controlul Consiliului, deci, CONFORM LEGII, această autoritate trebuie să rămână aceeași“, a scris Mihai Ochiuleţ pe pagina sa de Facebook.

USR Constanţa transmite că membrii consilieri locali vor vota această reorganizare doar dacă va fi respectată legea și dacă serviciul de administrare a domeniului public sau privat va fi în subordinea Consiliului Local Constanța.

Actualitate