Constanța Editorial

Ce înseamnă Constanța bunului-simț? Știi tu oare, domnule Făgădău?

Decebal Făgădău a anunțat că orașul Constanța intră în proiectul „oraș de bun-simț turistic”. E ironic, nu? Un primar care își umilește zi de zi propriii săi cetățeni cu aroganță și nepăsare, care se opune ca elevii să aibă săli de sport în școli, să vorbească de bun simț.

Scris de 
 pe data 
21 februarie, 2020

Primarului Decebal Făgădău îi face mare plăcere să ne anunțe că va implementa la Constanța conceptul „oraș de bun-simț”. E ironic, nu? Un primar care își umilește zi de zi propriii săi cetățeni cu aroganță și nepăsare, care se opune ca elevii să aibă săli de sport în școli, să vorbească de bun simț.

De bun simț, stimate domn primar Făgădău, ar fi să conduceți orașul în favoarea constănțenilor, să rezolvați problemele urbei și nu pe ale găștii dumneavoastră.

Un primar care își freacă mâinile de bucurie când votează împotriva copiilor noștri nu poate avea nimic în comun cu noțiunea de bun simț sau respect. E doar aroganța și trufia unui politician care s-a ridicat peste noapte de sub poala stăpânului și s-a trezit în fruntea unui oraș precum Constanța. Este ipocrizia primarului care recunoaște cu nonșalanță că toate promisiunile din campania electorală au fost MINCIUNI!

Vă mai amintiți sensurile giratorii suspendate, parcările subterane și supraterane, un oraș asfaltat de la un cap la altul, școlile și liceele reabilitate de la zero, bazinele de înot și sălile de sport, piețele moderne cu centre civice, parcurile industriale și hectare de parcuri pe care le promitea Făgădău acum patru ani?

Au fost doar MINCIUNI, minciuni pe baza cărora a fost ales primar. Iar acum va pregăti un nou set de minciuni, și mai mari, și mai gogonate, care vor rămâne îngropate în sertare imediat ce tușul de pe ștampilele de vot se va fi uscat.

Constanța bunului simț, domnule primar Făgădău, ar trebui să fie Constanța oamenilor care își respectă promisiunile și angajamentele, Constanța care își respectă proprii cetățeni și își protejează copiii. Vă regăsiți în toate acestea?

De bun simț putem vorbi, domnule Făgădău, când am putea merge civilizat pe stradă fără să călcăm în rahat de câine sau în gunoaie la tot pasul, atunci când copiii noștri ar învăța în școli moderne și dotate din bani publici și nu pe spinarea părinților. Într-un oraș de bun simț precum Constanța, știți, domnule primar, câți bani scot părinții din buzunar pentru învățământul gratuit? Sume nesimțite, chiar și pentru un primar cu așa bun-simț ca dvs.

Un oraș al bunului simț ar fi acela în care banul public ar fi cheltuit chibzuit, în investiții pentru dezvoltare. Pomenile electorale și aroganțele cu borduri de marmură sau wc-uri de sute de mii de euro nu sunt bun simț domnule primar. Primăria Constanța investește 4% din buget pe investiții de dezvoltare și 40% pe gratuități, subvenții și protecție socială.

Constănțenii nu vor, domnule Făgădău, un oraș al cetățenilor cu mâna întinsă, ci vor un oraș unde să  existe oportunități, să existe dezvoltare și transparență, siguranță și confort.

Dar cine v-ar mai vota pe dvs într-un asemenea oraș?

 

Actualitate