Actualitate Politică

Ce spun cifrele din sondajul-fulger PSD-PNL pe care se bazează comasarea alegerilor și listele comune

Scris de 
 pe data 
21 februarie, 2024

Partidele de la guvernare, PSD și PNL au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe baza unui sondaj Avangarde, potrivit căruia 53% dintre români își doresc această comasare. Sondajul a fost realizat pe 19 și 20 februarie.

Același sondaj mai arată că PSD se menține în fruntea clasamentului cu 31% din voturi la alegerile pentru Parlamentul European, PNL ar lua 20%, urmat de AUR cu 18% și de Alianța Dreapta Unită, cu 15%.

Respondenții au mai fost întrebați dacă „Viitorul Guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituțională și stabilitate politică?”.

Răspunsurile au fost 66% Da, 21% NU, iar 13% nu au avut nicio opinie sau nu au răspuns.

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda PSD și PNL, pe 19 și 20 februarie, prin metoda CATI (interviu telefonic), pe un eșantion de 950 de subiecți și are o eroare maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, de +/- 3,1%.

Liderii PSD și PNL au decis, miercuri dimineață, într-o ședință a coaliției de guvernare, strategia comună pentru alegeri.

Alegerile locale vor fi comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal.

Actualitate