Externe

China va inaugura cel mai lung pod din lume. Are şase benzi şi patru tuneluri

Sursa foto: AP

Anul acesta, China va inaugura cel mai ambiţios megaproiect, un pod ce face legătura între Hong Kong, Macao şi oraşul sudic Zhuhai. Acesta se întinde pe 54,71 de kilometri fiind cel mai lung pod din lume ce tranzitează marea.

Scris de 
 pe data 
13 aprilie, 2018

Business Insider notează că podul Hong Kong-Zhuhai-Macao, ar putea scurta la jumătate călătoria. Localnicii vor putea traversa estuarul Pearl River în aproximativ o oră.

Podul are şase benzi şu patru tuneluri, iar unul dintre ele fiind subacvatic. De asemenea, China a construit şi patru insule artificiale pentru a susţine structura.

Denumită „o minune inginerească”, structura este realizată din 420.000 de tone de oţel, suficient material pentru construirea a 60 de turnuri Eiffel.

Specialiştii în infrastructură se aşteaptă ca 40.000 de vehicule să tranziteze zilnic podul.Oficialii susţin că podul va fi funcţional pentru următorii 120 de ani, însă nu poate fi tranzitat de biciclişti sau pietoni.

Până în prezent, preţul construcţiei nu a fost publicat, însă unii specialişti estimează că ar fi fost necesari 15 miliarde de dolari. Construirea întregului proiect a durat şapte ani.

Sursa foto: Reuters

 

Actualitate