Actualitate Administraţie

Chițac cheltuie 4 milioane de lei pentru iluminat festiv. Stelian Ion: „Este imoral! O cosmetizare a incompetenței pe care o plătim cu toții“

Editare foto: Constanta de Azi
Scris de 
 pe data 
6 noiembrie, 2023

Primăria Constanța a făcut o achiziție de 4 milion de lei (800.000 de euro) pentru iluminatul de Sărbători. Deputatul USR, Stelian Ion a reacționat, declarând că decizia primarului Chițac este iresponsabilă și o tentativă de „cosmetizare a incompetenței“.

Amintim că pe vremea când râvnea la fotoliul de primar, liberalul Vergil Chițac critica fosta administrație pentru faptul că risipește banii publici pe „beculețe“ și ignoră adevăratele priorități ale orașului.

Orașul este în haos, lucrările nu se mai termină și sunt făcute în bătaie de joc, însă lui Chițac îi arde de plătit bani grei pe beculețe, pentru a distrage atenția de la dezastrul pe care l-a creat.

O cosmetizare a incompetenței pe care o plătim cu toții.

În cursul verii, anunțam intenția primarului Vergil Chițac de a cheltui, din nou, o sumă colosală pentru iluminatul festiv de Sărbători: 4 MILIOANE de lei. Licitația a fost acum finalizată, iar Constanța își păstrează titlul de orașul cu cele mai scumpe luminițe de Crăciun.

Doar în acest an, primarul PNL-PSD a îndatorat orașul cu un împrumut bancar de 250 de milioane de lei, a tăiat alte 10 milioane de la învățământul preuniversitar și va plăti alte 56 de milioane de lei de la bugetul local pentru majorările de pe șantierele incompetenței. Totul din banii constănțenilor!

Cu toții ne dorim ca în perioada Crăciunului să avem un oraș care să ne amintească de bucuria acestei sărbători, însă Constanței îi lipsesc cele mai elementare lucruri, iar interesele și problemele reale ale oamenilor sunt neglijate cu aroganță. Cheltuirea a 4 milioane de lei dor pentru beculețe arată o lipsă crasă de responsabilitate și, în contextul dat, este imorală.

În 2024 putem să punem capăt modului în care actuala administrație își bate joc de banii constănțenilor, să eliminăm tradiția aruncării cu milioane pentru butaforii, începută de PSD și continuată de PNL.

Actualitate