Politică

„Chițac, fumigena PSD și ALDE. Astea sunt ordinele de la împărăție, de la cei care îl sponsorizează generos pe senatorul militar”

sursa foto: facebook

Liberalii constănțeni îl acuză pe senatorul Vergil Chițac că a devenit fumigena PSD și ALDE pentru a deturna atenția publică de la adevăratele probleme ale orașului și județului spre teme și scandaluri inventate.

Scris de 
 pe data 
24 mai, 2018

„Senatorul Vergil Chițac, trimis prin voturile PNL în Parlament,  a reușit să se remarce în scurta sa carieră politică de până acum doar prin trădări și intrigi. Atunci când interesele sale personale și ale grupului care îl sponsorizează sunt puse în pericol sau amenințate, domnul Chițac reacționează și începe să țipe. Și cum spre PSD sau ALDE nu îndrăznește fiindcă lesa e prea scurtă iar oasele aruncate de la masa puterii mult prea gustoase, senatorul se zburlește la PNL, deși acest partid l-a făcut senator. O decizie neinspirată, recunoaștem, mai ales dacă observăm că singura inițiativă notabilă  a domnului Chițac a fost să-și mai facă pentru el și tovarășii săi generali din Parlament încă o pensie specială, pe lângă pensia de peste 10.000 lei pe care o încasează în prezent”, spun liberalii constănțeni într-un comunicat de presă.

PNL spune că într-un moment în care PSD Constanța se clatină din toate încheieturile, în care Guvernul Dăncilă conduce pe ritm de bancuri, „domnul Chițac și-a preluat rolul de fumigenă, încercând să distragă atenția publică de la adevăratele probleme ale Constanței și ale țării”.

„În condițiile în care PSD și ALDE plănuiesc demolarea pensiilor din Pilonul II, prioritatea senatorului Chițac este demersul consilierilor locali municipali ai PNL Constanța de a-i cere primarului Făgădău și celor doi viceprimari raportul de activitate. Știm că pe domnul Chițac nu îl interesează subiectul cu Pilonul II de pensii pentru că el are pensie de amiral  și indemnizație de parlamentar (mai vroia și o pensie specială), știm că pe dl Chițac nu îl interesează eșecul municipalității în a organiza Zilele Constanței (fiind militar, adoră paradele și defilările), știm că pe dl Chițac nu îl interesează soarta Podului de la Butelii (nu credem că a trecut vreodată pe acolo), ci pe dl Chițac îl interesează să zlăbească PNL Constanța. Astea sunt ordinele de la împărăție, de la cei care îl sponsorizează generos pe senatorul militar”, au adăugat liberalii, în comunicatul de presă.

În încheiere, peneliștii îi reamintesc lui Chițac că „a ajuns în Parlament pe voturile românilor care au pus ștampila pe PNL, așteptările acestora fiind o opoziție fermă și constructivă la adresa PSD, iar dansul lasciv pe care acesta îl execută pe masa puterii nu îi face cinste”.

Actualitate