Primăria Constanța a anunțat în urmă cu trei săptămâni că parcările din Constanța și Mamaia, din zonele 0 și 1, au intrat în sistem cu plată: 4 lei ora în zona 0 și 3 lei ora în zona 1.

Constănțenii și turiștii plătesc parcarea fără să știe că, în realitatea, banii le sunt luați cu japca. Mai exact, Poliția Locală nu acordă amenzi pentru neplata taxei de parcare din simplul motiv că Primăria nu le-a asigurat cetățenilor mai multe modalități de plată.

Surse din cadrul Primăriei ne-au declarat că Poliția Locală are ordin de la primarul Chițac să nu acorde sancțiuni deoarece acestea vor fi foarte ușor anulate în instanță. Lucrurile se vor schimba după ce municipalitatea va putea să asigure un sistem alternativ de plată prin achiziția și montarea parcometrelor.

În momentul de față, taxa de parcare se poate plăti doar prin sms în rețelele Orange și Vodafone, prin aplicație mobilă sau print tichet răzuibil ce poate fi achizionat din câteva puncte de la periferia orașului. Fără parcometre, fără personal care să încaseze taxa, poliția locală nu poate da amenzi celor care nu achită tariful de parcare.

Primarul Vergil Chițac, cel care a contestat fostul Regulament al parcărilor inițiat de fostul edil Decebal Făgădău, continuă exact aceeași politică de japcă. Se bazează pe neștiința oamenilor, pe lipsa de informare și strânge bani la bugetul local într-un mod abuziv și pe spinarea contribuabililor.

Asta în condițiile în care la Constanța sunt cele mai mari taxe de parcare din țară, iar turiștii au ales să evite Mamaia deoarece parcarea costă aproape cât cazarea.

(Visited 10.033 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.