Constanța

Chițac îi acuză pe șoferii supărați de blocajele din trafic de „trucuri politice”. „Sunt unii care încearcă zilnic să stârnească nemulțumiri…”

Chițac îi numește pe șoferi „unii care încearcă zilnic să stârnească valuri de nemulțumire pe Facebook și comentează negativ” și îi acuză de „trucuri politce”

Scris de 
 pe data 
2 mai, 2023

Primarul Constanței, Vergil Chițac, este tare supărat pe șoferii care se tot plâng pe Facebook că traficul rutier în oraș este un calvar. Chițac îi numește pe aceștia „unii care încearcă zilnic să stârnească valuri de nemulțumire pe Facebook și comentează negativ” și îi acuză de „trucuri politce”.

Și vine și cu un exemplu: reconfigurarea sensului giratoriu de la Oxford (Păpădie). Bineînțeles, Chițac a postat un filmuleț realizat duminică la prânz, în care circulația rutieră era aproape inexistentă în zonă, spunând că traficul fluent se datorează măsurilor luate de el. Poate că ar fi fost mai bine să posteze imagini din timpul săptămânii, la orele de vârf, când blocajele se întindeau până la intersecția spre Carrefour.

„În ciuda faptului că sunt unii care încearcă zilnic să stârnească valuri de nemulțumire pe Facebook și comentează negativ la orice am face, faptele din teren rămân. Astăzi, două lucruri din trafic:

1. Reconfigurarea giratoriului de la Păpădie, redeschis recent (finalizat ca geometrie a traficului; mai urmează asfaltarea și amenajarea finală), se va dovedi în curând cea mai eficientă și cea mai civilizată soluție pentru sistematizarea traficului din zonă. Studiile deja o arată. A respinge și a critica din start un lucru doar pentru că este nou, fără a aștepta să-i măsori eficiența în timp, nu este decât un truc politic.

2. Au ajuns la București cele 7 autobuze electrice noi de 10m. Vor fi echipate și le vom primi până la finalul lunii mai. Urmează încă 14. Vă reamintesc că schimbăm toată flota de autobuze din Constanța. Pentru condiții mai civilizate în trafic și un aer mai curat”, a tunat și-a fulgerat Chițac pe Facebook.

Actualitate