Apariția lui Horia Constantinescu în cadrul aparatului administrativ local după alegerile din 2020, câștigate de Vergil Chițac și PNL, a ridicat mai multe semne de întrebare, stârnind indignarea opiniei publice. Cum se face că un adversar politc al lui Chițac, fost membru PSD, ajunge consilier al primarului și este uns șef al Direcției de Servicii Publice? La scurt timp după numirea în funcție, Constantinescu a ieșit în față mai ceva ca primarul, asta în timp ce primarul avea întrevederi oficiale cu delegații din Kazakhstan, punând la cale… o statuie.

Fostul șef de la Protecția Consumatorilor a stârnit un val de reacții negative după ce s-a aflat că, alături de city manager-ul Felicia Ovanesian, este co-autor al controversatului regulament al parcărilor din Constanța. În urmă cu doar două zile, o fostă subordonată a lui Constantinescu a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate (ANI). Deși era funcționar public în cadrul Protecției Consumatorilor Constanța, instituție condusă la acea vreme de Constantinescu, Maria Teodora Obreja a făcut a făcut campanie electorală pentru șeful său, candidând chiar pentru un post de consilier local pe listele Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (PPUSL).

Primarul Vergil Chițac nu a avut niciun punct de vedere legat de această situație. De cealaltă parte însă, reprezentanții USRPLUS Constanța au reacționat public, cerând înlocuirea din funcție a lui Horia Constantinescu, spunând că „acrobații politici nu au ce căuta în administrația locală pentru că modul în care au ajuns la înălțimea unor funcții importante este greșit și ne dorim remedierea acestei situații dăunătoare pentru Constanța și locuitorii săi.

Nu girăm în funcții publice personaje ale trecutului PSD-ist, condamnăm traseismul politic, nu acceptăm reșapați și nu ne facem că nu vedem susținerea de care au beneficiat diverși membri în funcții publice fie din partea PSD, fie din partea PNL.“, a transmis și consilierul local USRPLUS, Dumitru Caragheorghe.

În cadrul unui interviu acordat recent publicației Replica, Vergil Chițac și-a făcut clară poziția față de Horia Constantinescu. Ignorând orice critică pertinentă la adresa acestuia, a trecutului său politic, a derapajelor în declarațiile făcute la adresa presei din Constanța și a scandalului în care este implicată fosta sa subalternă, primarul Chițac s-a declarat mulțumit de activitatea lui Constantinescu.

E greu de înțeles pentru mine cum un partid politic (n.r. – USRPLUS) poate să ceară să demiți un funcționar public. Acuma, că-l cheamă Horia Constantinescu… A fost (n.r. – în PSD), însă acum vorbim pe ceea ce este. El este funcționar public, asta este o realitate. Și mai e ceva… Aparatul de lucru al Primăriei, aici primarul decide exact cu cine lucrează și cum lucrează. Totuși, ne place nu ne place, eu am fost votat uninominal. Cred că am și eu legitimitatea politică necesară pentru a stabili colaboratorii. Eu, în momentul de față, sunt mulțumit de activitatea lui Horia Constantinescu și o spun public treaba asta.“, a afirmat Vergil Chițac.

În urma declarațiilor făcute de edil, reacția USRPLUS Constanța nu a întârziat să apară. Useriștii îl acuză pe Chițac că pune un politruc PSDist mai presus de parteneriatul cu USRPLUS și cer retragerea tuturor atribuțiilor pe care Constantinescu le are în cadrul Primăriei.

Redăm mai jos comunicatul transmis de USRPLUS Constanța:

„Domnul Primar Vergil Chițac pune un politruc PSDist mai presus de parteneriatul cu USRPLUS. Declarațiile din spațiul public ne dau de înțeles că există și un soi de admirație pentru modul în care un funcționar public înțelege să-și exercite atribuțiile în total dispreț față de conduita prevăzută în normele legale.

Domnule Primar, USRPLUS nu pune presiune politică pe un funcționar public! USRPLUS solicită public retragerea atribuțiilor și, pe cale de consecință, anularea delegării în urma unor înțelegeri din campania pentru alegerile locale.

Vă reamintim că ne aflăm într-un parteneriat pentru schimbarea în bine a Constanței, iar deciziile importante trebuie luate împreună. Ne aflăm în fața unei probleme generale, de principiu, nu în fața unei situații punctuale. Stop aranjamentelor de culise!“

(Visited 600 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.