Actualitate Administraţie

Chițac vrea să dubleze taxa de salubrizare. Cocargeanu (USR): „Primarul repetă istoria de anul trecut și vrea să-i pedepsească pe toți constănțenii“

Scris de 
 pe data 
17 noiembrie, 2023

Fostul viceprimar din partea USR, Florin Cocargeanu a anunțat că primarul Vergil Chițac vrea să majoreze taxa de salubrizare de la 8 lei, cât este în prezent, la 17 lei de persoană.

Propunerea de majorare a taxei este prevăzută în proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul Municipiului Constanța, inițiat de primarul Chițac.

„În contextul economic actual deja greu de suportat, primarul Vergil Chițac vrea să pedepsească toți constănțenii pentru că unii nu colectează selectiv“, spune Florin Cocargeanu.

„Deși prin hotărârea de consiliu pe care am votat-o în luna august taxa de salubrizare pentru anul 2024 rămânea neschimbată, în proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul Municipiului Constanța în anul 2024 al cărui inițiator este, primarul propune mărirea acesteia de la 8 lei la 17 lei/persoană.

Aplicarea de noi taxe și mărirea celor deja existente nu se reflectă deloc în felul care arată orașul. Constanța, un oraș cu potențial enorm, pare încremenită în trecut și este incapabilă să țină pasul cu alte reședințe de județ.

Vergil Chițac repetă istoria anului trecut, când a vrut să dubleze valoarea taxei de salubrizare. Datorită amendamentului USR, aceasta a crescut atunci cu doar 50 de bani, reprezentând rata inflației. USR nu susține această mărire și va depune amendament și anul acesta, în eventualitatea în care proiectul va rămâne în forma actuală.“, a completat fostul viceprimar.

Actualitate