Președintele CJC Mihai Lupu a anunțat joi seara că va trimite Corpul de Control la Spitalul Județean după ce o pacientă care a decedat ar fi fost umilită, agresată și legată de pat de către personalul medical. Mai mult, femeia, în vârstă de 53 de ani, a fost infectată cu COVID19 în timp ce era internată în spital.

Managerul Spitalului Județean, dr. Tiberiu Tofolean, a recunoscut indirect că pacienții sunt legați, motivând că altfel bolnavii s-ar putea… „defenstra”.

„Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei”, a declarat acesta, încercând să explice de ce femeia a fost legată și prezenta leziuni pe corp.

Plin de cinism, acestuia nu i se pare nimic grav faptul că un pacient cu AVC este infectat în spital cu COVID19, spunând că sunt și medici care s-au îmbolnăvit de coronavirus în spital. „Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm”, a explicat Tofolean.

În urma acestor evenimente și declarații, președintele CJC Mihai Lupu a trimis Corpul de control la Spitalul Județean.

„Știrea care circulă în presă despre cazul pacientei de la Spitalul Județean este revoltătoare. Și periculoasă. Pericolul principal este acela de a eroda încrederea în sistemul sanitar, încredere esențială dacă vrem să depășim această pandemie. Acest caz trebuie investigat și cei care vor fi găsiți vinovați, trebuie sancționați aspru și fără întârziere. Tocmai de aceea, am dispus trimiterea Corpului de Control la Spitalul Județean, tocmai pentru a putea aduce lumină asupra acestui caz.

Preocuparea noastră este de a reda încrederea oamenilor în sistemul medical, de a le oferi membrilor familiei care și-au pierdut în mod tragic persoana iubită, dreptate și de a-i asigura pe constănțeni că luăm toate măsurile ca astfel de cazuri să nu se poată repeta”, a declarat Mihai Lupu.

(Visited 3.006 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.