Arunci cuvinte, metafore, epitetele pe foaia de scris, încercând să scoți fraze cizelate, elevate, pui etichete și stigmatizezi oameni fără să ai cel mai mic habar despre ce se întâmplă. Ești deconectat nu de la probleme societății, căci astea nu te interesează, dar cu fiecare cuvințel pe care îl siluiești în ziarul armatei arăți că nu ai nici urmă de habar ce se întâmplă în Armata Română.

Știu că îți sunt antipatic după ce ți-am pus toată armata în cap, dar, stimate domn, ai meritat-o cu vârf și îndesat. Te-am făcut să îți înghiți fiecare cuvințel, cu care ai reușit să umilești o armată întreagă îndoliată de dispariția tragică a unor camarazi. Și dacă ați uitat, vă readuc eu aminte ce spunea domnul colonel Șperlea la câteva zile după ce un camion armatei se zdrobea pe fundul unei prăpastii undeva în apropiere de Rucăr, luând viața a trei militari. Supărat că supraviețuitorii acuzau starea tehnică precară a vehiculelor militare cu care sunt transportați, că acel camion, fabricat în anii 70 a rămas fără frâne din cauza gradului de uzură foarte mare, colonelul Șperlea i-a pus el la punct în oficiosul Armatei. Iată ce spune:

„Acelor militari iritați care vor să circule la și de la aplicații cu autocare de cinci stele, noi-nouțe, și să doarmă numai în hoteluri din lanțuri hoteliere consacrate, cu roomservice și spa asigurat, și nu în câmp sau în vreo sală de sport improvizată, cu pesmeți groși drept hrană și poate nici măcar aceia, le spun că și-au greșit cariera și că ar trebui să citească nenumăratele mărturii din anii celor două conflagrații mondiale sau din alte conflicte recente, care vorbesc despre chipul hidos al câmpului de luptă și lipsurile inerente pentru care nu ai cum să fii pregătit din puful aristocrat al tuturor plăcerilor și poftelor satisfăcute”.

În urma acestor  afirmații, am publicat un articol în ziarul Cuget Liber, intitulat: „Colonelul Șperlea trage în propriii oameni”, în care spuneam că oameni tineri, militari, își pierd viața pentru că domnilor generali și colonei nu le pasă și nu dau doi bani pe siguranța lor:

„Mor oameni tineri fiindcă vouă, coloneilor, generalilor şi politicienilor nu vă pasă. Nu v-am auzit niciodată să luaţi parte prăpădiţilor care mor pentru o leafă de 1.400 lei. Ştiţi cât avea solda slt. (p.m.) Cosmin Furtună atunci când şi-a pierdut viaţa în avionul prăbuşit la Tuzla? 500 lei. Sunt sigur că nu ştiţi sau nu ştiaţi, căci altfel este impardonabilă tăcerea dvs ca de la pupitrul unui instituţii media dedicată soldaţilor să nu grăiţi asemenea adevăruri. Da. Pentru 500 lei mor oameni. Pentru că Armata îi îngrămădeşte în vehicule vechi, depăşite moral şi fizic. Dar nu contează. Câţi colonei se aflau oare în camionul morţii?”

De acolo i se trage domnului colonel o oarecare nevroză mai accentuată. Și așa a găsit de cuviință să mă pună el la colțul de rușine, după ce am publicat un articol cu un bucătar care a pretins într-o emisiune TV că a fost rănit în Afganistan și are pensie de 350 lei. Stimate domn, în timp ce dumneata te jucai de-a ziaristul pe salariul de colonel, un individ, la o emisiune de maximă audiență făcea Armata Română de rahat în direct. Nu te-am văzut atunci să reacționezi, să emiți vreo opinie, să scrii orice, dar nu să taci. Au văzut milioane de români acele declarații, dar pe dvs v-a deranjat faptul că le-am transcris eu în ziar. Nu e cam disproporționată reacția dvs? În plus, prin adresele trimise la MApN pentru a afla adevărul l-am deconspirat pe impostor, deși, poate, că era de datoria dvs să o faceți. Acum sunteți critic, emiteți judecăți de valoare, dar unde vă aflați când era nevoie de un om atât de competent și talentat în ale scrisului ca dvs? Indolența și traiul dulce pe miile de lei pe care le încasați inutil lunar vă plasează în afara evenimentelor, în afara realității.

Spuneați că nu îmi pronunțați numele pentru că nu merit. Eu cred că nu ați făcut-o pentru că vă e frică (n.r. – surse apropiate spun și pentru că nu a trecut de cenzură). Vă este frică să vă asumați orice confruntare, orice adevăr și greșeală. Fiindcă dvs sunteți colonel, vă credeți deasupra tuturor și sunteți stăpânul absolut al adevărului.

Cu același respect, vă salută jurnalistul de litoral!

 

(Visited 7.481 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.