Social

Comuna Gârliciu din Constanța, scăldată în noroaiele scumpe ale Programului Național de Dezvoltare Locală

Captura video: Recorder.ro

Într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la Recorder.ro despre afacerea din spatele „țării scoase din noroaie“, comuna constănțeană Gârliciu este prezentată ca unul dintre locurile țară în care banii au ajuns, s-au cheltuit, însă noroaiele au rămas.

Scris de 
 pe data 
19 februarie, 2019

Constantin Cimpoiașu de la Gârliciu este unul dintre primarii PSD care, practic, a semnat ca primarul contractele impuse de partid pentru lucrări de sute de mii de euro care nu au fost realizate niciodată.

În satul său scăldat în noroaie și sărăcie, „gospodarul“ de la Gârliciu a aplicat artificii procedurale prin care contractele sunt sparte în bucăți mai mici pentru a evita organizarea de licitații.

Potrivit recorder.ro, firma care gestionează lucrările și încasează banii aparține unui preot de la o măruntă parohie de țară care, în timp ce era consilier în Ministerul Dezvoltării, controla o rețea de firme prin care încasa milioane de euro din PNDL.

Gârliciu, Romania (tara UE), 2019, secolul XXI. Sursa: Recorder.ro

Una dintre ulițele pline de noroi din Gârliciu. Captură video: Recorder.ro

În ultimii ani, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a înghițit 10 miliarde de euro din bugetul de stat, iar Liviu Dragnea, inventatorul acestei povești, a promis încă 10 miliarde pentru următoarea etapă a programului.

Noroaie, saracie si BMW-ul satului românesc. Gârliciu, Constanța. Captura video: Recorder.ro

Puteți urmări întregul reportaj video AICI.

 

Actualitate