Politică

„Constanța a rămas blocată în mâinile unui primar fără idei și fără soluții”

foto: www.evz.ro

Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța, lansează un nou atac la adresa primarului Decebal Făgădău, pe care îl acuză că nu are niciun proiect pentru oraș și nici soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii.

Scris de 
 pe data 
24 octombrie, 2018

Liberalul Bogdan Huțucă îi reproșează lui Făgădău că pe zi ce trece „orașul devine tot mai ponosit și tot mai murdar”, fără ca primarul să vină cu idei și soluții pentru dezvoltarea Constanței.

„Constanța a rămas blocată în mâinile unui primar fără idei și fără soluții la problemele și dezvoltarea orașului. Nu poate sau nu are priceperea necesară pentru a veni în fața cetățenilor cu proiecte ample și utile comunității locale, mai ales când observăm că orașul, pe zi ce trece, devine tot mai ponosit și tot mai murdar.

Constanța suferă, este un oraș care se zbate în mediocritate și subdezvoltare, consecință a celor aproape două decenii de administrație PSD. Iar actualul primar Decebal Făgădău, o creație 100% marca Mazăre-Constantinescu, nu are niciun gând de a schimba direcția spre care se îndreaptă acest oraș. S-a baricadat în birourile Primăriei, de unde iese doar pentru delegații și sindrofii, refuzând să vadă adevărate probleme ale Constanței”, spune deputatul PNL Bogdan Huțucă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul liberal reclamă faptul că în această criză de proiecte reale pentru oraș, primarul Făgădău a angajat o armată de „experți” în relații publice și comunicare pentru „a cosmetiza starea deplorabilă a Constanței”. Mai mult decât atât, Huțucă spune că în timp ce Făgădău se laudă că a mai montat un coș de gunoi în oraș sau a mai plantat un copac, municipiile mari ale țării atrag fonduri europene de sute de milioane de euro pentru investiții de anvergură.

„În acest vid de idei și proiecte, primarul și-a angajat o adevărată armată de „experți” în comunicare și relații publice, într-o încercare fantezistă de a cosmetiza din vorbe starea deplorabilă a orașului. Și așa am ajuns să aflăm cu mare tam-tam cum primarul mai plantează un copac (culmea tupeului, după ce a defrișat zeci de hectare de parcuri și spații verzi acum se laudă cu 10 plopi), cum s-au mai tăiat crengile unui copac sau cum se pun câteva coșuri de gunoi în parc. În acest timp, orașe precum Oradea, Cluj-Napoca, Brașovul, Aradul sau Timișoara atrag fonduri de sute de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru ample proiecte de infrastructură: reabilitare construcții și monumente istorice, transport în comun ecologic, sisteme moderne de colectare a deșeurilor, construcții și modernizări de poduri, pasaje subterane și parcări, amenajări de noi parcuri, reabilitarea centrelor vechi etc. 

Aceste proiecte, domnule Făgădău, au cu adevărat puterea să schimbe viața unui oraș, să schimbe traiul cetățenilor. Aceste proiecte generează dezvoltare. Dar nu aveți de unde să știți dvs aceste lucruri, din moment ce trei sferturi din bugetul Constanței le alocați doar pentru subvenții, gratuități și ajutoare sociale.
E imposibil să te dezvolți când nu investești, când nu atragi fonduri și proiecte europene, ci doar aștepți să încasezi taxele și impozitele constănțenilor și ce-o mai pica de la Guvern. 

V-ați creat un renume în rândul constănțenilor ca primarul „care nu face nimic”, dar eu cred că este greșită această percepție, fiindcă, prin lipsa dvs de idei și proiecte, dvs, domnule Făgădău, faceți mult rău acestui oraș și cetățenilor săi”, se mai arată în postarea președintelui PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

 

 

Actualitate