Constanța Editorial

Constanța l-a scos pe Făgădău direct prin fereastra de unde a privit nepăsător suferințele orașului

Ștampilele înecate în tuș au căzut ca o sentință pentru cei 20 de ani de PSD, care au distrus Constanța bucată cu bucată, stradă cu stradă. Orașul suferea cumplit. Se zbătea sufocat în incompetență, în mangle și prostie, iar fiecare zi părea să fie o nouă condamnare. Din ciocanul de „judecător” al lui Făgădău reverberau doar neputința și lipsa de viziune, înfundate însă sub o uriașă perdea de aroganță.

Scris de 
 pe data 
29 septembrie, 2020

Nu se mai putea! Asta era concluzia tuturor, iar sarabanda ridicolă de propagandă a Primăriei încununa în mod grețos cei 4 ani de dezastru administrativ.

Să îl vezi pe Făgădău rostogolind o palmă de gazon pe mijlocul unui bulevard cu o săptămână înainte de alegeri a căzut ca o scatoalcă peste fruntea încruntată a oricui mai credea în bun simț și teama de ridicol.

Constanța a ales să îl scoată pe Făgădău nu pe ușa din spate a Primăriei, ci direct prin fereastra de unde a privit indiferent suferințele orașului. Primar în funcție să ajungi a treia opțiune a electoratului arată cât de mult a decăzut „cetatea” și cât de mult rău ai făcut propriului oraș.

Să nu-ți asculți cetățenii, să îi disprețuiști cu o aroganță aproape bolnăvicioasă, să umilești mii de părinți care cereau o sală de sport în școala copiilor lor, să calci în picioare un oraș pe care ai arătat că nu îl cunoști dincolo de geamurile fumurii ale BMW-ului primit cadou.

Votul oamenilor a arătat că orașul Constanța este pregătit pentru un nou drum. Un nou primar, o nouă majoritate în Consiliul Local Municipal, dar mai ales, sper eu, o nouă abordare!

Vergil Chițac, indiferent cât de mult nu am crezut și nu cred încă în acest personaj, este primarul orașului și va avea ocazia să ne arate cât de mult am avut dreptate sau cât de mult ne-am înșelat. Însă, mult mai important, este să nu lase orașul înțepenit în aceeași groapă a neputinței, hrănind obiceiuri, clientele și abordări cancerigene pentru Constanța. La fel cum amiralul trebuie să mai arate că orașul nu va fi băgat fată în casă la un nou stăpân, așa cum a fost timp de 20 de ani așternut la picioarele găștilor Mazăre, Constantinescu, Strutinsky și altora ca ei.

Este evident că presiunea și așteptările sunt mari, că schimbarea după care tânjește Constanța nu mai poate fi vândută ca o iluzie electorală, ci trebuie concretizată, materializată. Oraș curat, școli mai bune, servicii publice de calitate, spitale moderne, parcuri și spații verzi, trafic rutier civilizat, cetățean tratat cu respect! Nu pare greu, dar dezamăgirea și eșecul păzesc parcă mai avide ca niciodată!

Actualitate