Constanța

Constănțence victime ale unui fals medic ginecolog pe Facebook. Furase identitatea dr. George Diaconu și consulta on-line

Foto: facebook/georgediaconu

Un medic ginecolog constănțean s-a trezit că cineva i-a furat identitatea pe Facebook și oferea consultații on-line sub numele său.

Scris de 
 pe data 
14 noiembrie, 2020

Medicul obstetrician – ginecolog George Diaconu a povestit pe pagina sa de Facebook cum a căzut victimă unui furt de identitate. Cineva s-a folosit de toate informațiile sale, inclusiv nume, fotografii, CV, pentru a face un cont de Facebook, iar apoi s-a înscris pe numeroase grupuri și oferea consultații ginecologice on-line.

„De aproximativ 3 săptămani am aflat, fără să vreau, că sunt victima unui furt de identitate‼️ Un individ (cel mai probabil un psihopat, cu siguranță, este posibil să îl am și în listă) mi-a copiat anumite poze de pe această pagină și a creat un cont personal de Facebook, cu numele “George Diaconu”. La secțiunea “Serviciu și studii” de pe contul respectiv de Facebook, încercând să pară cât mai real, a completat denumirea specialității Obstetrică-Ginecologie incorect, făcând cea mai frecventă greșeală de exprimare: Obstretică.?‍♂️

Fiind pandemie, a exploatat la maximum acest aspect și s-a înscris în grupuri create de mămici, grupuri medicale, și grupuri destinate celor care suferă de depresie și anxietate (chiar grupul de unde am primit și eu sesizarea). “Individul” intra în contact cu persoane care făceau postări despre diverse afecțiuni ginecologice, scriindu-le în privat mesaje prin care oferea “asistență” și “ajutor”. Contextul actual neputând permite un consult fizic, “individul” oferea consultații online în cadrul cărora solicita diverse informații personale, POZE DIN ZONA INTIMĂ‼️ (din nefericire, au fost contactate chiar și adolescente, femei tinere‼️), IMAGINI CU DIVERSE ZONE ALE CORPULUI‼️, etc.
Recent, am primit o informație conform căreia ar fi recomandat și diverse preparate “MINUNE” împotriva diverselor afectiuni”, povestește medicul George Diaconu.

Acesta cere ajutorul celor care au căzut în capcana falsului medic pentru a-i oferi mai multe informații pentru a putea depune plângere la Poliție.

„Până în momentul de față nu am ajuns să depun o plângere la Poliție, asta pentru că nu am împotriva cui să îmi indrept acuzațiile, iar Poliția are nevoie măcar de un număr de telefon sau de un IP (IP-ul, din păcate, nu se mai poate afla, deoarece contul de Facebook a fost închis, și, ulterior, șters, iar Facebook nu mai stochează informații după ștergerea contului).

De aceea, am nevoie de ajutorul dvs. pentru a identifica acest individ care, efectiv, a exploatat vulnerabilitatea anumitor persoane (multe având probleme reale de sănătate), hrănindu-și afecțiunea lui psihiatrică; un om în deplinătatea facultăților mintale nu ar recurge la asa ceva, ținând cont de existența unui numar extrem de mare de site-uri porno gratuite)!!!!
‼️Ganditi-vă ca în această situație s-ar putea regăsi fata, nepoata, sora, verișoara dvs.Am nevoie de orice informație referitoare la conversațiile cu acest “om”, poate cineva a înaintat mai mult în discuții, și a reușit sa afle un număr de telefon, o adresă, codul IBAN . Orice informație îmi este necesară și se poate dovedi utilă”, a mai povestit medicul.

Actualitate