Potrivit unei hotărâri aprobate luni, 21 mai, de Consiliul Județean Constanța, aleșii au început demersurile pentru preluarea clădirii „Casa Soarelui” pentru a o transforma în secție exterioară a Spitalului Județean, cu același scop pe care l-a avut și în trecut: îngrijirea persoanelor care suferă de boli incurabile în fază terminală.

Hotărârea prevede ca autoritățile să ceară Guvernului trecerea imobilului „Casa Soarelui” în administrarea CJC. „Prin HCJ nr.298/28.11.2017 s-a aprobat formularea unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri privind preluarea din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa, a imobilului situat în Constanţa, strada Piatra Craiului nr. 4 (fostul Centru de îngrijiri paliative Casa Soarelui), în vederea înfiinţării unui Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, care să asigure cele mai înalte standarde de spitalizare şi îngrijire, completând serviciile medicale existente.

Ministerul Finanţelor Publice solicită să fie specificată destinaţia imobilului şi să se prevadă asigurarea că se va menţine această destinaţie atâta timp cât judeţul Constanţa va deţine imobilul. Prin urmare, se impune modificarea completarea HCJ nr.298/2017 prin modificarea art.2 şi art.3, care vor avea următorul conţinut:

„Art.2 Imobilul transmis potrivit art. 1 se va utiliza pentru înfiinţarea Compartimentului de îngrijiri Paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

Art.3 1) Consiliul Judeţean Constanţa se obligă să menţină destinaţia imobilului prevăzut la art. 2 atât timp cât va deţine imobilul.

2) În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului prevăzut ia art.2, imobilul revine de drept în domeniul public ai statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii-Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, în condiţiile legii.

3) Predarea – preluarea imobilului transmis se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Decizia finală va fi luată înainte de sfârșitul acestei luni, președintele CJC, Horia Țuțuianu, precizând că hotărârea va grăbi demersul, întrucât permite autorităților județene să trimită cât mai repede la Guvern, documentele prin care solicită preluarea imobilului, astfel încât Executivul decidă în următoarea ședință.

Documentația ministerială va fi făcută săptămâna aceasta, iar pe 27 sau 28 mai va intra în ședință de Guvern. Săptămâna viitoare, ministrul Sorina Pintea va veni la Constanța pentru a vedea exact situația cu Casa Soarelui, cu Spitalul Județean”, a menționat, Horia Țțu CJC.

 

(Visited 344 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.