Testul se realiează la solicitarea constănțenilor, fie în baza unei programări sau în regim de urgență, costă 150 de lei iar rezultatul, care are o specificitate de peste 90%, este gata în 20 de minute.

Testele efectuate de Heka Hospital sunt specifice pentru determinarea calitativă a anticorpilor IgM/IgG la virusul SARS-CoV-2 (Maccura 2019-nCov IgM/IgG Antibody Diagnostic Reagents National).

Testul este destinat persoanelor cu simptomatologie clinică în concordanță cu infecția cu SARS-CoV-2 sau asimptomatici, după caz, și are sensibilitate 89,4% și specificitate 98,5%.

Testarea se va efectua în regim de urgență sau în baza unei programari prealabile în zona de triaj epidemiologic, special amenajată în cadrul unității.

În cazul unui test pozitiv, acesta trebuie confirmat prin metoda RT-PCR (reacție de polimerizare în lanț) și se va urma procedura specifică, conform metodologiei specifice – Metodologia de supraveghere a sindromului respirator cu noul coronavirus (COVID-19) actualizată la 23.03.2020 și a recomandărilor oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică din România.

Pozitivarea testului indică faptul că pacientul are sau a avut recent o infecție activă cu SARS-CoV-2, anticorpii IgG apar în organism la 7-10 zile de la infectare. Prezența anticorpilor de tip IgG nu exclude pacienții cu infecții active, care pot fi încă contagioși.

Potrivit reprezentanților Heka Hospital, aceste teste IgG/IgM pot fi folosite pentru a face screening populațional și sunt certificate, iar rezultatul este disponibil în 15-20 minute.

(Visited 12.492 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.