Jurnaliștii redacției Info Sud-Est sunt cei care i-au semnalat senatorului faptul că scrisoarea conține paragrafe întregi copiate dintr-un text editorial publicat pe site-ul ziarului.

Atât scrisoarea senatorului USR, cât și subiectul editorialului fac referire și atrag atenția administrației locale și, implicit, primarului Decebal Făgădău asupra unui număr absurd de autorizații de construire ce au fost emise de primărie în stațiunea Mamaia.

Ca răspuns la sesizarea inițială venită din partea publicației, Ramona Nicoleta Dinu, care este și profesor universitar, s-a justificat într-un comentariu pe Facebook, spunând că a dorit să „întărească semnalul tras de reprezentanții presei locale și să solicite răspunsuri în virtutea prevederilor L544/2001“.

Ulterior, senatorul a revenit și cu o explicație oficială în care admite și condamnă plagiatul, însă spune că de vină este unul dintre consilierii săi, care a „redactat“ textul scrisorii.

Textul documentului nu a fost scris de mine, ci de consilierul meu, pe care l-am rugat să facă o documentare solidă și să redacteze o adresă oficială pe care să o înaintăm Primăriei Constanța. Aproape de fiecare dată verific conținutul adreselor și documentelor oficiale pe care le semnez dar, uneori, din cauza volumului foarte mare de muncă, nu am timp să verific fiecare text. (…) Am semnat documentul respectiv pentru că am avut încredere în consilierul meu.

Șefa mea de cabinet s-a ocupat de acest lucru și vă asigur că acest demers al dumneaei a fost ultimul pe care l-a făcut în această calitate. După acest episod, pe care îl condamn cu vehemență, activitatea dumneaei s-a încheiat în cadrul echipei mele. Plagiatul este un act condamnabil și nici în calitate de senator USR, nici în calitate de profesor universitar nu am încurajat și nu voi încuraja vreodată astfel de practici. Condamn vehement plagiatul și este regretabil acest incident. A fost o greșeală pe care mi-o asum și o regret. (…) Prin urmare, am inițiat demersuri pentru retragerea textului acestei scrisori din toate mediile în care a fost distribuit”, a declarat pentru Info Sud-Est, Ramona Nicoleta Dinu.

Textul integral și scrisoarea pot fi văzute și citite AICI.

 

(Visited 503 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.