Actualitate Politică

Cosmin Șandru, deputatul PNL urmărit penal pentru mită la moțiunea de cenzură, anunță că se suspendă din partid

Deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru a anunțat că se supendă din partid până la finalizarea anchetei DNA. Șandru este urmărit penal după ce ar fi încercat să mituiască un parlamentar să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Scris de 
 pe data 
14 octombrie, 2021

„Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declaraţie pe marginea acesteia până la finalizare”, a transmis deputatul Cosmin Șandru (foto dreapta) printr-un comunicat de presă al PNL Timiș, conform News.ro

DNA a anunțat joi că a început urmărirea penală a deputatului PNL Cosmin Șandru și a directorului general al Societății de Transport Public Timișoara. Cei doi ar fi încercat să corupă un parlamentar să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

DNA a anunțat începerea urmăririi penale, pentru dare de mită împotriva deputatului PNL Cosmin Șandru și a lui Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara.

Acuzațiile DNA

La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Actualitate