Constanța

Costin Răsăuțeanu, proiect pentru ca încă 3.000 de pensionari să beneficieze de tichete valorice

Scris de 
 pe data 
18 martie, 2024

Consilierul local PSD Costin Răsăușeanu a depus zilele trecute un proiect de hotărâre pentru modificarea programului „RESPECT” prin majorarea plafonului de venituri pentru vârstnici la valoarea de 2.558 lei (de la 2024 lei cât e în prezent), începând cu data de 01.03.2024.

Potrivit acestuia, peste 3.000 de pensionari au pierdut dreptul de a beneficia de aceste tichete în urma majorării punctului de pensie în ultimii 2 ani. Prin aprobarea proiectului, aceste persoane vor putea intra din nou în programul social și vor beneficia de tichete valorice.

„Acești oameni se află însă, în continuare, într-o situație dificilă din punct de vedere financiar și de aceea nu trebuie să încetăm să îi sprijinim. Programul social de ajutorare a pensionarilor cu venituri mici, redenumit RESPECT, a fost gândit și implementat de PSD la Constanța acum mulți ani. De aceea, tot noi, social-democrații, trebuie să ne asigurăm că el rămâne o pârghie pentru ajutorarea celor aflați în nevoie. Astfel, peste 3000 de constănțeni vor beneficia în plus de ajutorul Primăriei Constanța!”, a declarat Costin Răsăuțeanu.

Actualitate