Petrică Ciucă avea 21 de ani când a ucis pentru prima oară. Victimele lui erau băieţi cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani. Anchetatorii au avut în dosar patru crime, dar Ciucă a mărturisit doar trei şi a fost trimis în judecată pentru două, pentru că procurorii nu au vrut să riște întoarcerea cazului.

Copiii erau violaţi și uciși prin sugrumare. “Are discernământ diminuat”, se spune despre Ciucă în raportul de expertiză.

Prin legea recursului compensatoriu, Ciucă a fost eliberat după 16 ani de închisoare. “Perioada din pedeapsa executată de către condamnat este suficientă pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind îndeplinit.

“De la data de 6.09.2001 până la data de 4.12.2017 a executat efectiv un număr de 5.934 zile și i se consideră ca executate, ca urmare a Legii 169/2017, 390 zile, ca urmare a muncii prestate – 566 zile, în total zile câștigate și executate – 6.890”, își motivează Judecătoria Brăila decizia, potrivit Libertatea.ro

Duminică, 21 noiembrie 1999. Ciucă s-a întâlnit întâmplător cu victima lui în apropierea Cinematografului Dacia. G. Eleonor avea 11 ani şi era fratele mai mic al unui fost coleg de şcoală de-al lui Ciucă. L-a invitat pe copil să meargă cu el, ca să-i dea ceva să mănânce, şi l-a dus în subsolul blocului unde locuia.

Acolo, Ciucă i-a dat copilului să bea ţuică şi, după ce l-a ameţit, l-a violat şi apoi l-a ucis, strângându-l cu mâinile de gât. Anchetatorilor le-a spus că a comis crima din răzbunare, pentru că-și amintise că în anii de şcoală ar fi fost bătut de fraţii victimei. Asta deși, după abandonarea şcolii, el devenise prieten cu foștii lui agresori.

Citește articolul complet pe Libertatea.ro

 

(Visited 850 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.