Constanța Editorial

Minciunile și interesele din spatele Lupoacei…

sursa foto: info-sud-est.ro

Săpăturile din zona peninsulară de lângă Lupoaică din ultimele zile au scos la iveală nu doar vestigii istorice, dar și doi indivizi care se sufocă în propriile lor minciuni.

Scris de 
 pe data 
1 februarie, 2020

Autoritățile îndreptățite au verificat zilele trecute legalitatea autorizărilor și execuției lucrărilor de construire a imobilului care se ridică la intrare în zona veche a Constanței, chiar lângă Palatul de Justiție. Totul este legal și lucrările pot fi reluate, fiind stabilite și câteva măsuri pentru a se asigura permanent supravegherea șantierului de către o echipă de arheologi. Bineînțeles, dacă nu cumva ancheta poliției va releva și alte aspecte ce țin de legalitate…

Atunci, de unde toată această poveste cu manifestații publice, plângeri penale și lanțuri umane pentru blocarea exact a acestei investiții, mai ales în condițiile în care în inima zonei Peninsulare se desfășoară alte 10 proiecte similare, imobile care se ridică pe terenuri cu încărcătură arheologică? Și despre care nu a spus nimeni nicio vorbă…

Totul a fost o regie, cu pictoriale cu cazmaua în mână și picioarele în noroi ale celor doi parlamentari Stelian Ion și Vergil Chițac. Au manipulat și au mințit cât au putut de mult pentru a crea emoție și indignare în rândul constănțenilor, care pe bună dreptate s-au săturat de haosul urbanistic din oraș și batjocorirea istoriei acestei urbe. Au profitat de deznădejdea unui întreg oraș, pe care au folosit-o în propriile lor scopuri.

Nu îi putem bănui pe cei doi de lipsă de inteligență sau necunoașterea legilor, așa că Stelian Ion și Vergil Chițac știau foarte bine că lucrările desfășurate lângă Lupoaică sunt legale, după cum chiar ei au recunoscut.

Problema lor nu era construcția, ci prefectul George Niculescu. S-au folosit de constănțeni și au încercat să mobilizeze mase împotriva unui demers legal, doar pentru a-și atinge scopuri și interese pur politice: să-și decredibilizeze un posibil contracandidat la Primăria Constanța din partea PNL. Legătura? Prefectul George Niculescu, numit în funcție acum 1 lună, are un socru care are un văr de gradul doi, care are un copil care este unul dintre investitorii de la Lupoaică. Și care a demarat autorizarea lucrărilor în urmă cu 7 ani.

Deputatul Stelian Ion, căci el a fost artizanul acestei manipulări, s-a dovedit a fi un mare mincinos. A mințit fără nicio remușcare mii de cetățeni, îndemnându-i să se revolte împotriva unei „ilegalități”, când el știa foarte bine și avea toate informațiile că totul e legal. În această horă populistă s-a prins apoi și Chițac, cel care măcar a avut decența să spună din capul locului că este construcție legală, suspiciunile sale fiind legate doar de moralitate.

Nu știu dacă mai este cazul să ne punem întrebări despre moralitatea domnului Stelian Ion, cel care crescut la pieptul lui Mazăre pe bani publici, și care astăzi perpetuează aceeași politică de tip pesedistă, a minciunii și propagandei. Este clar că prin tot iureșul de zilele trecute, atât el cât și Chițac au lucrat în favoarea lui Făgădău și a PSD. Cei doi au încercat să-și pună pe burtă un posibil contracandidat de dreapta, și să lovească în PNL pentru a-și întări ei poziția în ideea stabilirii unui candidat unic împotriva actualului edil pesedist Asta chiar dacă l-au scos fecioară pe Făgădău din toată povestea. O miză meschină, în care au fost atrași mii de constănțeni de bună credință.

Totodată, nu ne putem întreba ce fel de primari ar putea fi cei doi pentru Constanța? A-ți minți concetățenii cu zâmbetul pe buze și a-i manipula grosolan arată până unde sunt dispuși Stelian Ion și Chițac să meargă, dar mai ales relevă adevărate trăsături de caracter ale acestora. Domnule Stelian Ion, vă recomandăm să vă întoarceți pe munții de pământ pe care i-ați răscolit cu hârlețul în mână la marginea Constanței, căci acolo v-ați îngropat onoare și principiile, dacă nu cumva au rămas amanetate la mentorul dvs Radu Mazăre.

Din toată această poveste, rămâne o singură dilemă: Ce câștig ar fi oare pentru Constanța ca doi făgădăi mai mici să se cațere pe scaunul de primar?

 

Actualitate