Mii de românii voluntari, agenţi economici şi ONG-uri se mobilizează în grupuri pe Facebook, pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina, după invazia masivă a Rusiei ce a avut loc joi dimineață.

Uniți pentru Ucraina este, în prezent, cel mai mare grup de sprijin pentru refugiaţi de pe reţeaua Facebook. Peste 65 de mii de persoane s-au alăturat inițiativei europarlamentarului USR Vlad Gheorghe. Puteţi afla mai multe informaţii şi vă puteţi înscrie ca voluntar AICI.

De asemenea, pe grupul Voluntari în Europa al asociației civice veţi găsi diferite apeluri de voluntariat din mai multe țări şi o listă unde vă puteţi înscrie dacă vreţi să oferiţi cazare oamenilor care fug de război.

Casa Bună e o organizație comunitară din Moldova unde puteţi dona pături, albituri, prosoape, haine, produse alimentare ușor de păstrat, produse de igienă, cărți, caiete pentru copii și jucării.

Asociația Caradja Cantacuzino strânge lucruri esențiale pentru a face pachete pentru refugiați. Dacă sunteţi din București puteţi duce la sediul lor din Voluntari haine, măști chirurgicale, produse de igienă, scutece și mâncare pentru copii, pături și pilote. Pachetele vor fi trimise către frontieră duminică.

ONG-ul Code4Romania se concentrează pe soluții care să diminueze efectele războiului. Identifică spații de cazare pentru refugiații care ajung în România și au nevoie de ajutor imediat. Membrii caută soluţii de gestionare a resurselor folosite și de Departamentul pentru Situații de Urgență și oferă o platformă de informare și sprijin.

Asociații din Ucraina – o listă de organizații și grupuri ucrainene prin care poți sprijini voluntari, personal medical și oameni care încearcă să-i aprovizioneze cu echipamente și necesarul sanitar, soldați sau copii.

În același timp, Crucea Roșie România a anunțat că pot primi în primele zile o mie de refugiați din Ucraina.

(Visited 1.120 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.