Așa se face că avem cel mai neprietenos oraș cu pietonii, 80% din trotuarele din Constanța fiind ocupate de autoturisme parcate. În atare condiții, constănțenii sunt nevoiți să se deplaseze pe partea carosabilă, făcându-și loc printre mașini.

Cu toate acestea, problema locurilor de parcare din oraș nu reprezintă o prioritate pentru administrația publică locală, care, în ultimii doi ani, nu a venit cu niciun proiect concret în acest sens. Ba din contră, în ultimii ani, s-au desființat parcări, fiind construite în schimb blocuri, tot felul de clădiri rezidențiale și de birouri, adâncind și mai mult criza locurilor de parcare. Mai mult, locurile de parcare de pe marile bulevarde au fost închiriate, stând toată ziua libere dar blocate cu plăcuțe sau lanțuri.

Pe de altă parte, tot ce a găsit de cuviință Primăria a fost implementarea unui nou sistem de taxare prin SMS a parcărilor din centru.

În acest timp, la Timișoara va demara construirea unei parcări în centrul orașului. Aproape 500 de locuri de parcare într-o construcție, cel mai probabil pe structură de fier, care va avea șapte nivele.

Tinand cont de problemele cu parcarea care sunt in centrul Timisoarei, acolo fiind o proprietate a Consiliului Judetean, este un obiectiv prioritar pe lista de investitii, un obiectiv care poate aduce bani in plus la buget. Si acum avem o suma de aproximativ 1 milion de lei, bani care vin prin Directia de Prestari Servicii.  Realizarea acestei investitii nu poate sa aduca decat beneficii. O sa cerem specialistilor sa se pronunte asupra celei mai bune solutii. Cred ca ni se va da o inaltime de 7 niveluri, pana la nivelul cladirii Materna. Am solicitat deja certificat de urbanism”, a explicat presedintele CJ Timis, Călin Dobra, potrivit site-ului www.opiniatimisoarei.ro.

(Visited 744 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.