Sănătate

Cum să devii coasigurat la sistemul de asigurări de sănătate din România: ghid complet și lista documentelor necesare

În România, beneficiile asigurării de sănătate sunt un drept important pentru toți cetățenii și rezidenții. Dacă sunteți interesat să deveniți coasigurat la sistemul de asigurări de sănătate, acest articol vă oferă un ghid complet, inclusiv lista documentelor necesare și beneficiile de care puteți beneficia ca și coasigurat.

Scris de 
 pe data 
4 mai, 2023

Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate pot fi coasiguraţii acestora. În această calitate, nu plătesc contribuţie de sănătate, dar beneficiază de servicii medicale în sistemul de asigurări de sănătate.

Asigurarea de sănătate este un drept important pentru toți cetățenii și rezidenții din România, iar sistemul de asigurări de sănătate din țară oferă o gamă largă de servicii medicale și alte beneficii. Unul dintre modurile prin care o persoană poate beneficia de aceste servicii este prin înregistrarea ca și coasigurat la casa de asigurări de sănătate. În acest articol, vom explora procesul de înregistrare și lista documentelor necesare pentru a deveni coasigurat la casa de asigurări de sănătate din România.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Primul pas pentru a deveni coasigurat la casa de asigurări de sănătate din România este să identificați o persoană asigurată care poate să vă includă ca și coasigurat. Aceasta poate fi soțul/soția, un părinte sau un copil care are o asigurare de sănătate valabilă.

Următorul pas este de a furniza documentele necesare pentru înregistrare. Acestea includ un act de identitate valabil, cum ar fi cartea de identitate, pașaportul sau permisul de conducere, certificatul de naștere dacă sunteți copilul persoanei asigurate, certificatul de căsătorie dacă sunteți soțul/soția persoanei asigurate și documentele care dovedesc situația economică, cum ar fi adeverințe de salariu sau declarații de venit.

CITEȘTE ȘI: Cardul European de sănătate/ Cum poți beneficia în mod gratuit de servicii medicale în statele UE

De asemenea, este necesar să furnizați un formular de înregistrare pentru coasigurat, care poate fi obținut de la casa de asigurări de sănătate. Asigurați-vă că ați furnizat toate documentele necesare, întrucât un dosar incomplet poate întârzia procesul de înregistrare.

Odată ce ați furnizat toate documentele necesare, veți fi inclus în sistemul de asigurări de sănătate și veți putea beneficia de o gamă largă de servicii medicale și alte beneficii. Printre acestea se numără consultații medicale, analize de laborator, medicamente prescrise și tratamente spitalicești.

Coasigurații pot beneficia, de asemenea, de servicii medicale preventive, cum ar fi consultații la medicul de familie și vaccinări gratuite. Aceștia pot beneficia, de asemenea, de servicii de reabilitare medicală și de îngrijire paliativă, în funcție de nevoile lor medicale.

În cazul în care aveți nevoie de servicii medicale specializate, cum ar fi intervenții chirurgicale sau tratamente mai complexe, veți fi trimis la un medic specialist, unde veți beneficia de o gamă completă de servicii medicale.

Informații complete puteți obține pe site-ul cnas.ro

Actualitate