Constanța

Cum vor petrece constănțenii și turiștii de 1 Mai pe litoral

1 Mai aduce la mare un număr impresionant de evenimente ce se vor desfășura pe toată perioada minivacanței. Turiștii se pot bucura de festivaluri muzicale, pot participa la diferite evenimente în cadrul taberelor medievale organizate, precum și la festivalul de jocuri și reconstituiri istorice.

Scris de 
 pe data 
27 aprilie, 2018

Pe litoral se așteaptă aproximativ 50.000 de turiști în minivacanța de 1 Mai, programul diversificat al evenimentelor anunțate începând încă de ieri seară cu debutul festivalului SunWaves.

Astăzi, 27 aprilie, începe Festival du Bonheur (ce va dura până la 1 Mai), un loc cu spaţii de agrement, mese, scaune şi perne uriaşe, unde atmosfera va fi susținută cu muzică de club de dimineața până seara.

Pasionații de istorie, dar și de distracție, pot participa la DapyxFestivalul de Jocuri şi Reconstituiri Istorice de la Medgidia ce va avea loc în perioada 27 – 30 aprilie, care se află deja la cea de-a doua ediție, și care se desfășoară sub motto-ul „La Medgidia eroii nu mor niciodată!“.

Totodată, în perioada 27-30 aprilie, pe stadionul Iftimie Ilisei vor fi organizate tabere de daci şi de romani unde vor fi simulate lupte cu gladiatori, se vor putea urmări parade şi vor fi organizate ateliere de meşteşuguri interactive.

De asemenea în cadrul taberei turiștii pot afla câte ceva despre bucătăria medievală, pot viziona spectacole de flăcări și lumini şi pot dansa pe ritmuri românești alături de Smiley, Loredana, Andra, Holograf şi Provincialii.

În weekend (28-29 aprile), turiștii care aleg Vama Veche se pot bucura de Sunset Festival (organizat pe strada Tudor Vladimirescu) alături de Argatu & Moş MartinComaCTCKazi Ploae & PhotosilahNimeni Altu’SpeciiVali Umbră şi GonzaDJ Oldskull și mulți alții.

Tot în Vama Veche, turiștii pot participa duminică, 29 aprilie, la Festivalul Vama Libre ce va avea avampremiera pe plaja Acolo și la care vor fi prezenți Omul cu şobolaniŢapinarii şi Partizan (acustic), Reversed GravityColonist pe Lună și Full Tones.

Pe 28 aprilie începe și Festivalul Berii ce se va desfășura la Pavilionul Expozițional Constanța. În cadrul festivalului vor susține recitaluri Maria Dragomiroiu, Benone Sinulescu și Fly Project & The Zuralia Orchestra.

În weekend, discoteca White Horse din Constinești găzduiește concerte ale trupelor Bucovina (28 aprilie) și Trooper (29 aprile), fiecare club din Mamaia având, de asemenea, invitați speciali.

 

Actualitate