Politică

Dacian Cioloș, propunerea de premier din partea USR. „Dacă vechile partide fug de responsabilitate, USR este pregătit să își asume guvernarea“

Sursă foto: cotidianul.ro

Liderii USR își exprimă intenția de a rămâne la guvernare cu PNL, dar fără Florin Cîțu premier. Ei au decis în ședința Biroului Național să meargă la consultările de la Cotroceni, cu propunerea Dacian Cioloș pentru postul de prim-ministru.

Scris de 
 pe data 
11 octombrie, 2021

USR merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

USR susține în continuare că cea mai bună soluție pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernareclar, asumat care să fie respectat de partenerii de coaliție.

Admitere Ovidius Constanta 2023

În lipsa unei noi propuneri de premier din partea PNL, Biroul Național a decis, în unanimitate, ca echipa de negociere să îi prezinte Președintelui propunerea de prim-ministru a USR, în persoana lui Dacian Cioloș, și un pachet de măsuri care vor sta la baza programului de guvernare.

Dacă vechile partide fug de responsabilitate, USR este pregătit să își asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză“, a declarat Dacian Cioloș, citat de Hotnews.ro

Actualitate