Politică

Dăncilă: Aștept demisia lui Toader. Pesdiștii au votat retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader

PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader. Decizia vine după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD.

Scris de 
 pe data 
17 aprilie, 2019

La sosirea la CEx, o serie de social-democrați, precum Olguța Vasilescu sau Marian Oprișan, au lansat atacuri la adresa lui Toader dar și la adresa Guvernului pentru că nu a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale, care l-ar fi scăpat pe Liviu Dragnea de dosarele penale. Pe de altă parte, alți lideri social-democrați, precum Ecaterina Andronescu, Dumitru Buzatu sau Paul Stănescu au avut cuvinte de laudă pentru ministrul Justiției.

După Comitetul Executiv (CEx) al PSD, premierul Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă demisia lui Toader.

În urma votului și a nemulțumirilor colegilor, s-a votat demiterea domnului Toader, sper să fie dublată de o demisie. În mod normal, dânsul ar trebui să demisioneze“, a declarat Viorica Dăncilă.

S-a vorbit foarte mult despre justiție, a greșit când a spus că va face anumite lucruri și nu le-a finalizat. Au fost foarte multe acte normative la care nu a dat un răspuns sau a fost răspuns întârziat“, a spus Dăncilă despre motivele din spatele demiterii lui Toader.

De asemenea, CEx-ul PSD a votat pentru propunerea lui Eugen Nicolicea la Justiție, a Oanei Florea la Fonduri Europene, în locul Rovanei Plumb, și Liviu Tit Brăiloiu la Românii de pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

 

Actualitate