La sosirea la CEx, o serie de social-democrați, precum Olguța Vasilescu sau Marian Oprișan, au lansat atacuri la adresa lui Toader dar și la adresa Guvernului pentru că nu a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale, care l-ar fi scăpat pe Liviu Dragnea de dosarele penale. Pe de altă parte, alți lideri social-democrați, precum Ecaterina Andronescu, Dumitru Buzatu sau Paul Stănescu au avut cuvinte de laudă pentru ministrul Justiției.

După Comitetul Executiv (CEx) al PSD, premierul Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă demisia lui Toader.

În urma votului și a nemulțumirilor colegilor, s-a votat demiterea domnului Toader, sper să fie dublată de o demisie. În mod normal, dânsul ar trebui să demisioneze“, a declarat Viorica Dăncilă.

S-a vorbit foarte mult despre justiție, a greșit când a spus că va face anumite lucruri și nu le-a finalizat. Au fost foarte multe acte normative la care nu a dat un răspuns sau a fost răspuns întârziat“, a spus Dăncilă despre motivele din spatele demiterii lui Toader.

De asemenea, CEx-ul PSD a votat pentru propunerea lui Eugen Nicolicea la Justiție, a Oanei Florea la Fonduri Europene, în locul Rovanei Plumb, și Liviu Tit Brăiloiu la Românii de pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.