Proiectul se adresează atât tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, dar și celor cu vârste între 26 și 55 de ani, care pot beneficia de credite de 40.000 de lei, respectiv 35.000 de lei.

Aceşti bani sunt de la bănci. Statul plăteşte dobânda de 6%. 80% garantează statul, 20% persoana dacă este angajată. Deci 20% de către debitor sau un codebitor, dacă persoana nu este angajată”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul a precizat că, pentru a putea contracta aceste credite, beneficiarii trebuie să urmeze cursuri, la alegere, în funcție de interesele sale.

Ceea ce condiţionează acest credit e legat de faptul ca respectivul trebuie să urmeze cursurile unei facultăţi sau să urmeze cursuri pentru reconversie, cursuri de perfecţionare… Deci, trebuie neapărat să fie legat de urmarea unor cursuri”, a menționat premierul.

Premierul a afirmat că speră ca de acest program să beneficieze cât mai mulţi tineri, întrucât banii pot fi folosiți în diverse domenii de activitate, precizând că această temă va fi dezbătută într-o viitoare ședință de guvern.

Acești bani pot fi folosiţi în educaţie, pentru plata cursurilor la facultate, pentru materiale didactice, pentru calculatoare, pot fi folosiţi în sănătate pentru medicamente, pentru operaţii, pot fi folosiţi în cultură, în sport, deci o paletă largă de domenii”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

(Visited 756 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.