Politică

De ce a anulat Dragnea mitingul din București. C.T. Popescu: „Și-a amintit de ultimul miting al lui Ceaușescu”

Scris de 
 pe data 
17 mai, 2019

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că el a decis ca mitingul programat în Bucureşti pentru săptămâna viitoare, la Romexpo, să fie anulat. Argumentează cu faptul că în ultima săptămână de campanie e important ca social-democraţii să discute cu oamenii. Cristian Tudor Popescu a explicat la Digi24 care este motivul real al acestei hotărâri: frica. Poate Liviu Dragnea s-a temut să nu păţească ce a păţit Ceauşescu la mitingul din 21 decembrie 1989, a spus gazetarul.

„Poate Liviu Dragnea şi-a adus aminte de mitingul lui Ceauşescu din 21 decembrie. S-a gândit: <zice Carmen (Carmen Dan – n.r.) că e totul în regulă, că e sub control, au înăsprit şi legislaţia, putem să intrăm în ei… dar, eu ştiu? Aşa a crezut şi Ceauşescu atunci când a umplut piaţa de oameni>.

Şi atunci s-a gândit că ar fi mai bine să nu.

Cred că a contat mult în luarea acestei decizii ce i s-a întâmplat domnului Dragnea la mitingurile precedente, la Iaşi, la Galaţi. La toate a fost huiduit consistent.

Sigur nu a vrut să rişte nişte înjurături, nişte huiduieli proporţionale cu numărul de inşi pe care a spus că-i scoate, 150.000. Strigaciul PSD, Codrin Ştefănescu, a venit cu justificarea asta: < nu am vrut să venim cu 150.000 de oameni că blocam circulaţia în Bucureşti>. Adică dă senzaţia că chiar aduna cifra asta.”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia gazetarului, liderul PSD este îngrijorat şi nesigur de rezultatul alegerilor.

„Această suspendare a mitingului este încă un simptom şi, de asemenea, toate scuipăturile veninoase pe care le aruncă în toate părţile, minciunile încremenitoare debitate în fiecare zi arată că Dragnea e îngrijorat. Nu e deloc sigur în legătură cu rezultatul alegerilor şi ştie că de aici s-ar putea să i se tragă”, a conchis gazetarul.

Sursa: www.digi24.ro

 

Actualitate