În acest scenariu – incidența între 6 și 7,5 la mie – circulația persoanelor în afara locuințelor va fi interzisă după ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele vor fi închise după ora 18:00, în aceleași zile, prevede un Proiect de Hotărâre de Guvern care intră în ședința de astăzi a Executivului, document obținut de HotNews.ro.

De asemenea, potrivit proiectului de Hotărâre, certificatul verde COVID rămâne obligatoriu pentru accesul în restaurante, baruri, piscine, evenimente sportive, spectacole, evenimente private – petreceri, nunți sau botezuri – în localitățile unde rata de incidență trece de 3 la mia de locuitori. Certificatul verde COVID atestă vaccinarea, testarea recentă sau trecerea prin boală.

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani sunt exceptați de la prezentarea lui, ceea ce înseamnă că certificatul este obligatoriu doar pentru copiii care se pot vaccina.

Prin proiectul de Hotătâre care ar urma să fie adoptat astăzi, Guvernul clarifică practic ce se întâmplă de la pragul de 6 la mie, în condițiile în care anterior pentru școli exista un scenariu de la 6 la mie, în timp ce scenariile generale erau de la pragul de 2 la mie, 3 la mie, 4 la mie și 7,5 la mie.

(Visited 454 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.