Actualitate Politică

Deputat Bogdan Bola: Monstruoasa coaliție PNL-PSD a confirmat că taxele vor crește, unele din octombrie sau, altele, din ianuarie 2024

Scris de 
 pe data 
19 septembrie, 2023

Bogdan Bola, Forța Dreptei Constanța:
„Povara fiscală pusă pe umerii românilor va crește! Monstruoasa coaliție PNL- PSD a confirmat că taxele vor crește, unele din octombrie sau, altele, din ianuarie 2024. Este o măsură dezastruoasă care nu va duce la scăderea deficitului bugetar, iar asta o spun specialiștii în economie. Veniturile bugetare nu vor ține pasul cu cheltuielile dezmățate ale USL2.0.

Desigur, „competenții” din Guvernul Ciolacu știu doar să crească taxele și impozitele, să facă viața românilor mai grea, să subjuge sectorul privat, să închidă afaceri, să distrugă locuri de muncă și să creeze climatul propice dezvoltării evaziunii fiscale.

Aceiași incompetenți nu se vor atinge deloc de sinecurile angajate la stat, de salariile cu cel puțin patru zerouri ale șefiilor de instituții publice și de companii de stat (unde și-au băgat toate rudele), de pomenile electorale, de cheltuielile publice prin care sifonează milioane și milioane de lei și de multe altele.

În schimb, românul de rând și mediul de afaceri onest din România vor fi cei care duc în spate povara fiscală pregătită de PSD – PNL. Iată doar câteva dintre principalele creșteri de taxe anunțate:
➡️ microîntreprinderile care realizează venituri care nu depășesc 60.000 euro vor plăti un impozit de 1%
➡️ microîntreprinderile care realizează venituri peste 60.000 euro vor plăti un impozit de 3%
➡️ angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor plăti CASS (10%)
➡️ TVA va crește de la 5% la 9% pentru livrarea de locuințe sociale, livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură şi alte sisteme de încălzire de înaltă eficientă
➡️ TVA crește de la 5% la 9% pentru livrarea de locuințe care au o suprafață utilă de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodărești, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depășește suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziționate de persoane fizice.
➡️ Impozit special la case/apartamente și mașini scumpe

Soluția era să reducem cheltuielile acolo unde chiar ar face o diferență. Mai puțini bugetari la nivel central, în ministere și agenții naționale. Un sistem de pensii prin redistribuție mai mic și, corespunzător, un sistem de pensii prin acumulare mai mare. O creștere a eficienței colectării taxelor existente acum, nu adăugarea unora noi pe care le vor plăti doar cei bun – platnici. Acestea sunt doar câteva măsuri care îmi vin acum în minte..

P.S.: O mică victorie pentru beneficiarii Legii 154! Min. Finanțelor a eliminat din proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare amânarea plăților pentru beneficiarii Legii 154/2021. Am avertizat de trei săptămâni că Guvernul dorește să amâne plata pentru 2026. Presiunea publică a funcționat, pentru moment!

Totuși, trebuie să ținem garda sus să nu facă vreo prorogare prin ordonanță de urgență!“

Actualitate