Actualitate Politică

Deputat Bogdan Bola: Pesediștii și peneliștii au votat împotriva proiectului de a desființa inutilul Minister al Familiei. Nu vor să oprească tocarea banilor publici

Bogdan Bola
Scris de 
 pe data 
21 decembrie, 2023

Deputatul Forța Dreptei Constanța, Bogdan Bola a anunțat că parlamentarii PSD și PNL au votat împotriva desființării Ministerul Familiei, pe care îl consideră o dedicație pentru Gabriela Firea și doar o altă modalitate prin care alianța de guvernare toacă banii publici.

„Nu vor să oprească tocarea banilor publici, dar se plâng că nu au bani pentru beneficiarii Legii 154/2021 și alte categorii defavorizate. Acest minister nu a existat niciodată ȋn arhitectura guvernamentală a Statului român și nu există niciun corespondent al acestuia la nivelul Comisiei Europene!“, a transmis Bogdan Bola.

„Acest minister a apărut odată cu dorința Gabrielei Firea de a fi ministru peste ceva. După mai bine de un an și jumătate și o creştere a bugetului cu 600 %, ministerul ȋn cauză a rămas tot fără activitate şi fără vreo realizare. Gabriela Firea şi-a dat demisia pe 14 iulie, ȋn urma scandalului “azilelor groazei” şi toţi ne-am aşteptat ca după demisia ei să fie desfiinţată și sinecura sa, fantomaticul Minister al Familiei.

Atunci, am luat imediat decizia de a depune, împreună cu Alexandru Kocsis și alți colegi din Forța Dreptei o iniţiativă legislativă de desfiinţare a Ministerului Familiei prin procedură parlamentară. Mai ales ȋn condiţiile ȋn care ȋn iulie deja ȋncepeam să aflăm care este dimensiunea dezastrului bugetar și de măsurile pe care Ciolacu le „gândea”…

În pachetul fiscal s-au estimat ȋncasări suplimentare de 16 miliarde de lei din creşterea taxelor şi impozitelor şi o economie de doar 3 miliarde de lei din reducerea cheltuielilor. Aşa că desfiinţarea unui minister inutil, care doar toca bani, părea o decizie firească. Pesediştii nu l-au desfiinţat însă, ba chiar au ales să ȋl păstreze şi să numească un nou ministru, pe Natalia Intotero.

Săptămâna trecută a ajuns la vot iniţiativa noastră legislativă. Comisia Juridică, condusă de PSD, a depus un raport de respingere a iniţiativei, dar fiind lege organică era necesară o majoritate calificată, adică jumătate plus 1 din numărul deputaţilor aleşi, nu doar al celor prezenţi.

Cum munca nu este foarte pe placul pesediştilor, nu au avut numărul necesar de parlamentari pentru a respinge iniţiativa. Astfel că s-a ȋntors la Comisia Juridică pentru un nou raport, de data aceasta trebuia făcut un raport de adoptare, având ȋn vedere că respingerea nu a ȋntrunit numărul necesar de voturi.

Cu ȋncălcarea Regulamentului Camerei, pesediştii au forţat votul tot pe un raport de respingere şi de data aceasta le-a trecut. O dovadă mai clară decât aceasta pentru felul ȋn care ȋşi apără sinecurile nici că există.

De anul viitor aşteptaţi-vă la noi creşteri de taxe şi impozite pentru că au o foame de bani incredibilă şi nu ştiu decât să ia. Aceşti indivizi nu vor face niciodată reduceri de cheltuieli bugetare pe bune. Pentru un minister fantomă sunt bani și în 2024, pentru românii mințiți de ani de zile cu plata drepturilor legale… NU!!“, a scris Bola pe pagina sa de Facebook.

Actualitate