Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Deputatul Bogdan Bola despre liderii PNL: Ăștia sunt deja pe halucinogene. Și-au bătut joc de munca a zeci de mii de liberali adevărați!
Actualitate Politică

Deputatul Bogdan Bola despre liderii PNL: Ăștia sunt deja pe halucinogene. Și-au bătut joc de munca a zeci de mii de liberali adevărați!

După concretizarea alianței PNL cu PSD și UDMR, împărțirea ministerelor și nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, deputatul constănțean Bogdan Bola (PNL) a reacționat în termeni duri, declarând că nu se mai regăsește în actuala ecuație politică, dar și că liderii liberali de la București sunt „pe halucinogene“.

Scris de 
 pe data 
23 noiembrie, 2021

Unul dintre foarte puținii liberalii constănțeni care l-au susținut public pe Ludovic Orban pe întreg parcursul campaniei pentru șefia PNL, deputatul Bogdan Bola s-a poziționat, în repetate rânduri, împotriva deciziilor luate la nivel central în contextul alianței pe care partidul său a făcut-o cu PSD.

După ce președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier și preluarea a nouă ministere de către PSD, Bola a declarat că nu se mai regăsește în actuala ecuație politică, spunând că factorii decidenți de la București și-au bătut joc de munca adevăraților liberali.

„Domnul Ciucă Nicolae a fost nominalizat la funcția de prim ministru al Guvernului României, un Guvern în care #PSD va avea NOUĂ ministere, iar #PNL doar OPT. Asta însă nu l-a oprit pe premierul desemnat să spună: “Am obținut in aceste negocieri mult mai mult decât a obținut Orban data trecută”.

Oamenii ăstia sunt deja pe halucinogene, iar eu nu mă mai regăsesc în niciun fel în ecuația aceasta. Și-au bătut joc de munca a zeci de mii de liberali adevărați!“, a transmis Bola pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că PSD va avea în Guvernul Ciucă nouă ministere și secretariatul general al Guvernului, funcție asimilată celei de ministru. Printre ministerele cheie obținute de PSD se numără Finanțele, Transporturile, Munca, Apărarea, Sănătatea și Agricultura.

Ședință tensionată între liberali

Ședința Biroului Politic Național a fost una extrem de tensionată, liberalii fiind extrem de nemulțumiți de ceea ce a obținut partidul în urma negocierilor.

PNL a pierdut ministere importante precum Finanțele și Transporturile și au păstrat portofoliile cerute de președintele Klaus Iohannis – Justiția, Externele, Educația și Energia.

La ultimele două runde de negocieri PNL-PSD-UDMR, când s-a decis împărțirea ministerelor, Florin Cîțu nu a participat. Din delegația care a negociat cu social-democrații, alături de Nicolae Ciucă au fost prezenți prim-vicepreședinții PNL Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu.

În ședința Biroului Național care s-a desfășurat departe de ochii presei, la Vila Lac, o parte dintre liderii din județ au refuzat să voteze întreaga listă de miniștri propuși și au cerut un vot uninominal. Prim-vicepreședinții s-au opus, dar într-un final lista a fost votată cu 29 „pentru”, 17 „împotrivă” și patru abțineri.

De menționat este că 17 lideri de organizații, printre care Ilie Bolojan și Dan Motreanu, au boicotat ședința, prin neparticipare. De altfel, liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, i-a cerut public demisia lui Florin Cîțu, într-un mesaj publicat pe Facebook, acuzându-l că după ce la Congresul PNL a câștigat șefia partidului cu „un discurs isteric împotriva PSD”, propune un guvern cu aceștia.

Actualitate