Actualitate Politică

Deputatul Bogdan Bola: „Peste 23.000 de constănțeni vor fi mințiți din nou“. Guvernul a amânat din nou indemnizațiile copiilor persoanelor persecutate etnic între 1940 – 1944

Bogdan Bola
Bogdan Bola Forta Dreptei
Scris de 
 pe data 
4 septembrie, 2023

În prima zi a noii sesiuni parlamentare, deputatul Forța Dreptei Constanța, Bogdan Bola anunță că Guvernul a amânat din nou indemnizațiile copiilor persoanelor persecutate etnic în perioada 1940-1944, acordate în baza Legii 154/2021.

„Peste 23.000 de constănțeni vor fi mințiți din nou… Guvernul Ciolacu se pregătește să își angajeze răspunderea pe o serie de măsuri fiscale și bugetare. Aceste măsuri nu sunt comunicate transparent, fiind date, de cele mai multe, pe surse către presă.

Aceste indemnizații au fost aprobate de Parlament în anul 2021, cu termen de aplicare ianuarie 2022. Totuși, în fiecare an, Guvernul a prorogat aceste drepturi, iar acum o face din nou, mârșav, pentru ianuarie 2026“, a transmis Bogdan Bola pe pagina sa de Facebook.

Deputatul spune că această amânare reprezintă o bătaie de joc la adresa persoanelor care au făcut demersuri să își constituie un dosar, să piardă timpul pe la cozi, să primească o hotărâre, pentru a primi o sumă modică lunară, ca urmare a suferinței părinților în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial

Bola îi îndeamnă pe constănțenii afectați de această amânare să-i contacteze pe toți parlamentarii PSD-PNL și să-i tragă de mânecă.

„Cu toate că am adresat în perioada acestei vacanțe parlamentare două întrebări, una pentru ministrul muncii și una pentru ministrul finanțelor, pentru a mă asigura că Legea 154/2021 va fi aplicată, de data aceasta, de la 01 ianuarie 2024, majoritatea PSD-PNL le dă românilor o nouă țeapă!

În acest caz, îndemn pe toți constănțenii care își puseseră speranțele în aplicarea la termen a Legii 154/2021 să îi sune pe parlamentarii PSD – PNL din Constanța și să le ceară să înceteze bătaia de joc la adresa persoanelor lor. Lista parlamentarilor din Constanta o găsiți în primul comentariu.

Personal, voi face tot ce pot pentru aplicarea în cel mai scurt timp a acestei legi. Anul trecut am depus amendamente la legea bugetului pentru a elimina prorogarea. Parlamentarii PSD – PNL au respins, la vot, aceste amendamente și v-au mințit apoi că vă susțin!

Urmează ca în perioada următoare să întreprind, împreuna cu colegii mei din Forța Dreptei, măsuri pe cale parlamentară: moțiune de cenzură, amendamente și orice e nevoie pentru a asigura respectarea legii.“

Actualitate