Politică

Deputatul Robert Boroianu: Solicit demisia ministrului Agriculturii pentru catastrofa în care a târât România privind pesta porcină

Deputatul PNL de Constanța, Robert Boroianu, solicită demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru modul catastrofal în care a gestionat criza pestei porcine africane.

Scris de 
 pe data 
5 septembrie, 2018

Este limpede faptul că autoritățile direct implicate, în speță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ANSVSA, nu au luat măsuri eficiente pentru prevenirea și stoparea apariției acestei maladii, deși Comisia Europeană a notificat, în trecut, în nenumărate rânduri, Bucureștiul cu privire la pericolul iminent al pestei porcine africane. Astăzi, sunt confirmate peste 800 de focare în 11 județe, iar această boală este în plină evoluție agresivă. Măsurile luate de autorități sunt superficiale, iar acestea, deși au fost mult trâmbițate pe canalele media, nu au nicio legatură cu realitatea din teren! Zi de zi, flagelul pestei porcine își arată adevărata dimensiune în fața incompetenței Guvernului PSD-ALDE! Ca urmare, îi solicit demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, pentru catastrofa în care a târât România!”, transmite deputatul liberal Robert Boroianu, printr-o declarație politică prezentată în Parlament.

Totodată, Boroianu cere premierului Viorica Dăncilă să nu mai fugă de responsabilități și să comunice public soluțiile luate de guvern pe termen scurt, mediu și lung, atât pentru crescătorii particulari de porci, cât și pentru producătorii din industrie, obligați astăzi să își închidă fermele.

Veți rămâne, doamnă prim-ministru Viorica Dăncilă, și dumneavoastră, domnule ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în istoria României ca aceia care au distrus zootehnia în România din cauza incompetenței și a lipsei de asumare a responsabilității. Rușine!”, a declară Robert Boroianu.

De asemenea, deputatul liberal a punctat un alt aspect importat privind demersurile PSD și ale lui Liviu Dragnea de a bloca o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților ce avea ca scop constituirea unei comisii de anchetă privitoare la efectele pestei porcine africane.

PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu au făcut decât să blocheze solicitarea Partidului Național Liberal de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților, ce avea ca scop și constituirea unei comisii de anchetă privitoare la efectele pestei porcine africane. Cu toate acestea, PNL nu a renunțat să caute cauzele care au condus la apariţia focarelor de pestă porcină africană în România, iar în acest sens, a înregistrat recent la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă privind verificarea modului prin care autorităţile statului român au pus în aplicare prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane. Haosul economic determinat de proasta gestionare de către Guvernul PSDragnea-Dăncilă a pestei porcine este încă un exemplu al incompetenței actualei guvernări a PSD-ALDE și încă un motiv pentru care actuala coaliție de guvernare trebuie să facă un pas înapoi și să renunțe în a mai conduce țara”, a conchis Robert Boroianu.

 

Actualitate