Demersul inițiat de tinerii liberali este creat în contextul conflictului din Siria, criza imigranților, amenințările teroriste, transformările și frământările din inima Europei și poziția României în calitate de stat membru UE și NATO.

Dezbaterea „România în contextul internațional actual“ se va desfășura SÂMBĂTĂ, 21 APRILIE, de la ORA 11.00, la Hotel Ramada, din Satul de Vacanță. Prezentarea și dezbaterile vor fi conduse de lectorul universitar, Narciz Bălăşoiu, din cadrul ASE București.

Accesul este gratuit.

În cadrul seminarului, vor fi abordate subiecte și teme de actualitate, precum:

  • amplificarea conflictului din Siria;
  • corelația dintre migrație și terorism;
  • ascensiunea populismului în Europa;
  • efectele Brexit și relația transatlantică în „Era Trump”;
  • mediul politic din Rusia și războiul informațional.

Am pornit de la ideea că, dacă în 2003, în Strategia Europeană de Securitate se spunea că Europa nu a fost niciodată mai prosperă, mai sigură și mai liberă, multe s-au schimbat în rău din acel moment. Terorismul și radicalizarea propriilor cetățeni, atacurile cibernetice tot mai numeroase împotriva Uniunii Europene, atitudinea tot mai agresivă a Rusiei la adresa țărilor din sfera ei de interese, dar și escaladarea recentă a conflictului din Siria ne-a determinat să gândim și să punem în practică un astfel de seminar.

Tocmai pentru că ne dorim o informare cât mai corectă a tinerilor, și a constănțenilor în general, temele propuse sunt de actualitate, iar lectorul care ne onorează cu prezența sa este unul dintre cei mai apreciați în acest domeniu, având mai multe cărți publicate în acest sens și premii la nivel mondial pentru proiecte de cercetare. Îi așteptăm pe constănțeni să vină în număr cât mai mare pentru a fi informați corect, într-un cadru în care încurajăm discuțiile libere și schimbul de opinii„, a declarat Alexandra Barbu, președintele organizației municipale Constanța a Tineretului Național Liberal.

Despre moderatorul dezbaterii

Lectorul universitar Narciz Bălăşoiu este directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, un think-thank ce activează în spațiul relațiilor internaționale și a studiilor de securitate. Deținător al unui titlu doctoral în Securitate Națională și Informații acordat de Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, Narciz Bălășoiu derulează activitate didactică universitară în cadrul SNSPA și ASE București.

 

(Visited 139 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.