Actualitate Politică

Din fața blocului, Stelian Ion a demontat fake-news-urile cu garsoniera ANL (document complet)

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o în fața blocului în care locuiește, candidatul USR-PLUS la primăria Constanței, Stelian Ion a prezentat o serie de documente prin care a demontat articolele denigratoare cu privire la modul în care ar fi obținut repartizarea în garsoniera ANL pe care o deține. 

Scris de 
 pe data 
17 august, 2020

„Într-un interval de trei zile, în publicația Newsweek au apărut mai multe articole, promovate cu bani, prin care se încearcă acreditarea ideii că, acum 16 ani, mi-aș fi inventat un handicap și aș fi săvârșit fapte penale pentru a obține repartizarea unei locuițe.“, a declarat Stelian Ion. „Nu am declarat nicăieri că aș avea un handicap grav care necesită însoțitor, așa cum susțin autorii articolului în mod mincinos.

Mi-au fost cerute acte medicale referitoare la posibile boli cronice și am depus la dosar acte medicale din care rezultă că am probleme pulmonare cronice. Punctajul de 10 puncte se acorda, potrivit HCLM Constanța nr. 274/2004, atât pentru o boală care necesită însoțitor cât și pentru o boală care necesită o cameră în plus. Eu mă aflam în a doua categorie, nu în cea referitoare la necesitatea unui însoțitor, cum mincinos se afirmă în articol.“.

Cu toate acestea, în articolul publicat în Newsweek este prezentată doar o parte (foto mai jos) a unui document medical pe care apare parafa medicului oftalmolog, fără a fi prezentată și partea verso în care apar explicația și parafa medicului pneumolog (!).

Pe partea verso a aceluiași document, apare detaliat următorul text (foto mai jos): „Diagnosticat și tratat la 4 ani pentru TBC, iar în 1995 diagnosticat cu pahipleurită stânga, considerată de etiologie bacilară pentru care a urmat tratament cu HIN 2/z 6 luni. În 1996, diagnosticat cu astm bronșic alergic.“

 

„Medicul de la care autorii articolului pretind că au solicitat un punct de vedere spune că din document nu e clară natura bacilului pentru că autorii articolului nu i-au arătat toate înscrisurile. Din actul menționat mai sus rezultă foarte clar că natura inițială a bolii a fost bacilul Koch, respectiv TBC, doar pahipleurita din 1995 nu are indentificat clar bacilul care a declanșat boala.“, a spus Stelian Ion. „La vârsta de 4 ani, am fost depistat cu TBC, fiind internat o lună de zile la Sanatoriul din Curtea de Argeș. Această boală a lăsat sechele severe care se văd și astăzi în radiografii. Peste această boală, multiplele pneumonii și pleurezii și atmul bronșic mi-au accentuat afecțiunile pulmonare. Faptul că am practicat sport de performață vreme de 4-5 ani m-a ajutat foate mult, însă fibroza pulmonară este acolo“.

De asemenea, candidatul USR-PLUS a venit cu o mapă plincă cu documente prin care a combătut acuzațiile din articolele publicate în Newsweek și a precizat că așteaptă scuze publice din partea autorului și a redactorului șef al publicației Newsweek, Sabin Orcan.

„Aștept scuze publice de la dl Sabin Orcan care a ascuns în mod intenționat documente și a prezentat publicului o variantă incompletă, micinoasă.

Pot înțelege simpatia sa față de PNL, faptul că are o relație contractuală bănoasă cu acest partid, că a avut relații contractuale cu firma de promovare a actualului candidat PNL și în 2016. Nu pot înțelege însă o campanie dusă cu astfel de instrumente incorecte. Dacă ar fi avut un candidat atât de bun, nu ar fi avut nevoie să se folosească de astfel de metode.“, a mai adăugat Stelian Ion.

 

Actualitate