Externe

Donald Trump a anunțat desființarea Loteriei Vizelor

Liderul de la Casa Albă a anunțat că în săptămânile următoare, Senatul și Camera Reprezentanților vor vota un pachet de reformare a sistemului de imigrație.

Scris de 
 pe data 
31 ianuarie, 2018

La un an de la preluarea mandatului, președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, intenționează să desființeze programul Loteriei Vizelor.

Închidem Loteria Vizelor, un program care dă la întâmplare cărți verzi, fără a ține cont de abilități, de merit sau de siguranța poporului american. Este timpul să ne îndreptăm către un sistem de imigrare bazat pe merit, unul care lasă să intre în țară oameni calificați ce vor să lucreze, ce vor contribui la societatea noastră și vor iubi și respecta țara noastră”, a declarat președintele SUA.

De asemenea, Trump dorește reformarea întregului sistem de imigrație al SUA, deoarece, susține el, „potrivit actualului sistem, viciat, un imiagrant poate aduce cu el un număr nelimitat de rude îndepărtate”, spune el. Pentru a-și susține afirmația, liderul de la Casa Albă afirmă că în ultimele săptămâni, două atacuri teroriste din New York au fost posibile din cauza Loteriei Vizelor și a imigrației în lanț.

Cât despre „visul american”, Donalt Trump lansează un apel adresat națiunii în care îi integrează și pe actualii imigranți ai SUA: „Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a trăi visul american. (…) Dacă munciți din greu, dacă aveți încredere în forțele voastre, dacă într-adevăr credeți în America, atunci puteți visa orice, puteți deveni orice (…)

Actualitate