La scurt timp după ce Constanța de Azi a publicat articolul „Primar PSD, fotografiat când oferea bani președintelui unei secții de votare din Constanța“, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța anunța că polițiștii s-au autosesizat și că a fost deschisă o anchetă.

Referitor la imaginile apărute în spațiul public cu privire la un eveniment produs într-o secție de votare din localitatea Furnica, vă comunicăm faptul că ne-am autosesizat și efectuăm verificări cu privire la situația de fapt.“, a transmis IPJ.

La momentul publicării acestei știri, IPJ Constanța a informat că „a fost întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor. Urmează a se stabili cu exactitate situația de fapt, precum și existența elementelor constitutive ale infracțiunii.

Edilul a declarat că banii erau pentru mâncare, susținând că a vrut să facă „un gest“ și că nu vede nicio neregulă în demersul său.

Amintim că primarul PSD din comuna Dumbrăveni, Stelian Clinciu, a fost surprins în timp ce îi dădea bani președintei unei secții de vot în dimineața zilei de duminică, 10 noiembrie.

Stelian Clenciu a fost fotografiat după ce a scos din buzunar o sumă de bani pe care i-a înmânat-o Georgetei Poșircă. Președinta secției a fi luat banii, apoi a intrat în incintă.

Edilul a recunoscut că a dat bani, declarând aceștia erau pentru mâncare, susținând că a vrut să facă „un gest“ și că nu vede nicio neregulă în demersul său.

Este adevărat că i-am dat bani președintei, însă am oferit 150 de lei pentru cinci persoane din secția de votare, pentru masă. Și cu alte ocazii, când au fost organizate alegeri, le-am cumpărat mâncare oamenilor din secție.

De data aceasta nu am mai avut timp să merg să le cumpăr și de aceea am decis să le ofer bani. Când am ajuns la secție, mi-au spus că deja își cumpăraseră de mâncare, iar eu m-am oferit să facă un gest și să le plătesc masa respectivă“, a declarat primaru din Dumbrăveni pentru Constanța de Azi.

 

(Visited 174 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.