Politică

Dragnea, cinic la adresa actorilor care au ieşit în stradă: „Nu am făcut absolut nimic, nici eu, nici PSD, împotriva magistraţilor!”

Liderul PSD Liviu Dragnea a răspuns, luni, după protestele actorilor, care au ieșit în stradă ca să-i sprijine pe magistrații din toată țara.

Scris de 
 pe data 
11 martie, 2019

Şi eu îi sprijin pe magistraţi şi îi sprijin cu toate puterile mele. Pe magistraţii din România. Nu văd de ce nu i-aş sprijini.

Nu am făcut absolut nimic, nici eu, nici PSD, împotriva magistraţilor, ba, dimpotrivă, cu tot ce am putut am sprijinit creşterea de salarii pentru magistraţi, am sprijinit investiţii în infrastructură, am sprijinit drepturile de pensie şi, de asemenea, am pus umărul toţi, cât am putut, pentru a face o legislaţie care să mărească independenţa magistraţilor şi care să îi protejeze pe judecători de toate abuzurile care au ieşit la iveală şi care, probabil, vor mai ieşi la iveală”, a declarat Dragnea, la Parlament.

Preşedintele PSD a arătat că „faptul că au fost mii de dosare deschise din oficiu împotriva unor judecători pe deciziile luate, adică pe sentinţele date, i se pare un lucru de o gravitate foarte mare”.

Trebuie să limpezim şi să definim în ce constă sprijinul pe care îl dăm unul sau altul pentru magistraţi în această ţară. Eu am spus şi spun în continuare că voi face tot ce ţine de mine pentru ca judecătorii din România să ajungă la un nivel de decizie care să nu mai fie afectată de niciun serviciu secret în baza unor protocoale, de niciun mijloc de şantaj sau de ameninţare”, a spus Dragnea.

 

Actualitate