Actualitate

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: cei care au azi 40-50-60 de ani vor muri înainte de pensie. Din contribuțiile lor se va restitui împrumutul din PNRR

Românii care astăzi au 40-50 de ani nu vor apuca pensia deoarece speranța de viață în țara noastră este foarte mică, în comparație cu media europeană.

Scris de 
 pe data 
13 iunie, 2021

CEO companiei de medicamente Terapia Cluj, Dragoș Damian, a pubicat în Ziarul Financiar o analiză cu concluzii șocante: românii care au acum 40-50-60 de ani nu vor apuca pensia deoarece speranța de viață în România este foarte scăzută. Mai mult, statul român știe această realitate și o exploatează în interesul său: toate contribuțiile la fondul de pensii ale acestor persoane sunt prognozate a fi folosite în realitate pentru restituirea împrumuturilor pe care le ia de pe piețele externe, inclusiv miliardele de euro care vin din PNRR dar care vor trebui înapoiate.

„Este vorba despre reforma sistemului de pensii. Au fost zilele trecute in ZF cateva comentarii si sugestii legate de reforma sistemului de pensii. Eu am sa fac un comentariu medical. Speranta de viata in Romania a unui copil nascut astazi (atentie la nuanta, astazi!) este de sub 75 de ani iar speranta de viata activa, sanatoasa, este de sub 65 de ani. Speranta de viata a celor nascuti in urma cu 50-60 de ani, care inca sunt in campul muncii, este mult mai redusa. Astfel incat, cu varsta de pensionare de astazi, mai mult ca sigur ca “decreteii” nu vor prinde prea multi ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum si contempleaza o varsta de pensionare de 70 de ani, vor pati la fel. Multumiti sistemului sanitar.

Asadar, stimati comentatori, contributia la pensii, chiar daca sistemul se doreste a fi reformat, nu sunt bani pentru batranete – cel putin nu a romanilor de 40-50-60 de ani care vor muri inainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca Romania sa-si plateasca imprumuturile si deficitele, la care se vor adauga acum si imprumuturile din PNRR. Miscarile prin piloni, disparitia pensionarii anticipate, interzicerea cumulului sau disparitia pensiilor speciale, chiar daca corecteaza inechitati, au doar menirea de a colecta mai multi bani”, scrie Dragoș Damian într-un articol publicat de Ziarul Financiar.

Actualitate