Chiar dacă nu vor primi vacanța destinată studiului, pe care Ministerul Educației Naționale obișnuia să le-o acorde în anii trecuți, elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra pregătirilor pentru examen, dedicând mai mult timp studiului, întrucât știu bine că fiecare sutime contează, mai ales în cazul liceelor de prestigiu.

Cursurile pentru viitorii liceeni se vor termina, așadar, pe 8 iunie, trei zile mai târziu urmând a începe examenul de Evaluare Națională al cărui rezultat va decide drumul spre care vor merge cei mai mulți dintre elevi.

Înscrierile pentru susținerea probelor de Evaluare Națională se vor desfășura în perioada 4 – 8 iunie, prima probă scrisă fiind programată pe 11 iunie, la limba și literatura română, cea de-a doua pe 13 iunie, la matematică și ultima pe 14 iunie, la limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până în ora 12:00, moment în care elevii, nemulțumiți de rezultatele evaluării lucrărilor, pot depune contestații, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate pe 23 iunie.

Tot pe 23 iunie va fi făcută publică și lista liceelor destinată să ajute viitorii liceeni la completarea fișelor de înscriere pentru repartizarea computerizată, între 29 iunie şi 3 iulie.

Rezultatele repartizării computerizate vor fi comunicate pe 9 iulie, iar din a doua zi (10 iunie) candidații îşi pot depune dosarele de înscriere liceele la care au fost repartizaţi,

Ulterior, pe 13 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă, iar între 16 şi 18 iulie, vor fi rezolvate situațiile speciale apărute după prima etapă de repartizare

Începând din 18 iulie, elevii care nu au fost admiși la nicio instituție de învățământ liceal își pot depune candidatura pentru locurile rămase libere.

 

(Visited 369 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.