Educaţie

Elevii și profesorii din Ovidiu au primit burse de performanță din partea Primăriei

Proiectul „Investim în performanță” continuă și în acest an la Ovidiu. La inițiativa primarului George Scupra, elevii și profesorii au primit burse de merit, pentru performanțele obținute pe parcursul anului, în valoare de 76.800 de lei.

Scris de 
 pe data 
19 decembrie, 2019

„Ne mândrim cu copiii orașului nostru! Am încercat în fiecare an să investim din ce în ce mai mult în educația lor, am investit în școli pentru a crea un mediu la standarde care să ofere un confort în actul educativ, am organizat evenimente specifice vârstei lor dar și evenimente culturale care să le deschidă drumul spre cunoaștere și performațe școlare.

Îi felicit pe ei, pe profesori și nu în ultimul rând pe părinții lor, care sunt convins că fac eforturi, pentru ai sprijini în obținerea acestor rezultate.“, a transmis primarul din Ovidiu, George Scupra.

Plafonul după care au fost acordate bursele:

– pentru media generală între 9 – 9,49 : 200 lei / elev
– pentru media generală între 9,50 – 9,99: 300 lei/ elev
– pentru media generală 10 : 500 lei
– pentru premiile obținute la olimpiadele județene și naționale ( loc I: 300 lei, locul II: 200 lei, locul III: 100 lei)

Astfel au fost acordate burse în valoare de 76.800 lei după cum urmează:

1. Liceul Tehnologic „Ion Podaru“

– burse de merit pentru 140 de elevi ( din care 4 elevi cu media generală 10)
– burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 86 elevi și 10 profesori
– Total cuantum burse: 54.500 lei

2. Școala Gimnazială Nr.2 „Poet Ovidiu“

– burse de merit pentru 70 de elevi ( din care 3 elevi cu media generală 10)
– burse pentru olimpiade și concursuri naționale au fost acordate pentru 11 elevi și 7 profesori
– Total cuantum burse: 22.300 lei

În cadrul sedinței de consiliu local ce va avea loc vineri, 20 decembrie, vor fi premiați și cei 26 de sportivi ai Clubului Sportiv Ovidiu, care au adus numeroase premii importante pentru oraș la disciplinele (karate, lupte, haltere, rugby U10).

În 2019, cel mai bun rezultat al Clubului Sportiv a fost obținut de halterofilul Ionuț Tucă, care a câstigat medalia de aur la campionatul european de juniori.

Totodată, toți copiii din Ovidiu, Poiana și Culmea, începând cu gradiniță, până la clasa a XII-a, au primit în săptămâna aceasta cadouri ce au constat în carți și dulciuri, primaria Ovidiu achiziționând aproximativ 11.600 de cărți ce au fost oferite tuturor copiilor pe grupe de vârstă dar și profesorilor.

 

Actualitate