Umor

Elicopter care zbura aproape de sol, doborât de căpușe deasupra parcului Tăbăcăriei

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
29 iulie, 2022

Un nou accident aviatic a îngrozit Constanța. US Army a pierdut un elicopter de luptă Black-Hawk deasupra Parcului Tăbăcăriei, după ce pilotul a survolat la joasă altitudine și a fost atacat de mai multe căpușe.

Ora 14.00 – Mai multe elicoptere americane s-au alăturat misiunii de căutare a celor trei muncitori ai Primăriei Constanța de la spații verzi, dispăruți în urmă cu o lună în Parcul Tăbăcăriei. Nimic nu avea să anunțe dezastrul.

„O aeronavă a survolat parcul la joasă altitudine și a fost doborât de căpușe. Pilotul a încercat să redreseze aparatul, dar atacul a fost atât de puternic încât în doar câteva secunde aproape a fost dezmembrat în aer”, povestește căpitanul american de aviație Luam Puricy.

Din primele informații, căpușele au atacat dintr-un pâlc de vegetație, boscheți și bălării înalte de 3 metri care nu au mai fost tunse de un an de zile. Insectele, fiecare în jur de 200-400 de grame, au supt inclusiv cherosenul din rezervor.

„Nu am văzut niciodată așa ceva. Am zburat în Afganistan, Irak, am fost atacați cu rachete, dar căpușele de Constanța sunt fatale. Nu știu cum rezistă oamenii de aici”, s-a întrebat retoric reprezentantul Forțelor Aeriene Armate Americane în Europa, col. Mike Ciupelo.

Potrivit primelor informații, echipajul elicopterului este teafăr, însă operațiunea de salvare este îngreunată din cauza terenului inaccesibil.

„A căzut chiar în mijlocul Parcului Tăbăcăriei, unde iarba este cel mai înaltă, nu departe de locul unde s-au pierdut și cei trei muncitori ai Primăriei Constanța. Zona este periculoasă, sunt mărăcini cât casa și ghimpii cât pumnalele. Nu mai vorbim de căpușe, purici și alte lighioane care pândesc în adâncul boscheților. Dumnezeu să îi apere pe colegii noștri”, au mărturisit cu lacrimi în ochi și fără pic de speranță salvatorii constănțeni.

La fața locului a ajuns și primarul Vergil Chițac care a spus că evenimentul nu este grav, ci un simplu accident. „Prea exagerați, nu cred că e cazul să facem mare caz din asta. Să fim onești și să recunoaștem că se poate și mai rău”, a concluzioant Chițac.

Actualitate